oktober 2016
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05okt

  Het is weer skitterrond weer vandaag als we de luiken open slaan. Maar ook vandaag waait het bovenin te hard. Dus heeft Ayke even met de Duitse vliegclub Bluesky overlegd en het lijkt in de omgeving van Belluno beter… Tenminste, qua wind… Want het is daar wel bewolkt en kans op een spat regen vanaf 15:00… We gaan naar de vliegstek Revine Lago – iets zuidelijker dan het dal van Belluno – waar we wellicht kunnen soaren.

  2016-10-05_134753

  Stefke in de lucht

  Na het ontbijt zijn we in de busjes gestapt en zijn we 2 uur door elkaar geschud. Ayke ging zo hard dat er rook onder de spatborden vandaan kwam toen we voor een stoplicht stonden… Er is daarna maar iets meer op de motor afgeremd ;-). Eenmaal aangekomen bij Revine Lago hebben we de landing bekeken en zijn we omhoog gereden. Het was helemaal bewolkt en de wolkenbasis was laag. We krabden ons af en toe wel achter het oor omdat het in Arabba en omgeving vandaag stralend weer zou blijven… Maar achteraf waren we er wel blij mee want we hebben heerlijk kunnen soaren en in Arabba was het niet vliegbaar.

  Toen iedereen weer geland was (door uitzakken of kouwe klauwen) zijn we naar een andere startplek gereden: Rifugio Dolada. Dat is in het dal van Belluno. Daar hebben we de landing opgezocht en zijn daarna omhoog gereden. Maar eenmaal boven trok de startplek helemaal dicht en hadden we geen grondzicht meer. Vervolgens zakte de wolkenbasis alleen maar en begon het zelfs te miezeren. We zijn toen maar weer terug gegaan naar Arabba.

  2016-10-05_150916

  Gorilla’s in de mist

  ’s Avonds zijn we naar de Pizzeria gegaan en hebben de “Pizza-carrousel” maar weer geütiliseerd… Dat betekent dat er ieder kwartier 6 gesneden Pizza’s worden binnen gebracht. Erg lekkert en heul gezellig! Mede door de 20 borrelglaasjes en 4 verschillende flessen Grappa die op tafel werd gezet, werd het nog gezelliger en werden sommige gasten naar een andere hoek van het etablissement verhuisd door het personeel.
  HIER de plaogies van vandoage…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:36

Leave a Reply