oktober 2016
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06okt

  Tja… Wah moeij dervan zegguh… Tis weer skitterrond weer…. De bovenwind is langzaam aan het afzakken en de modellen spreken niet dezelfde taal. De een zegt dat het weer best hard waait op 3000 meter, en de andere heeft het over 10 km/uur.. Nou ja we zouden het gaan zien. We begonnen in ieder geval op de skipiste va Belvedère voor een massa-start. Altijd leuk. En wat nog leuker was: een aantal van ons vond ochtendthermiek en kon mooi omhoog draaien. Rond 2200 meter werd het wel wat onrustig in de lucht en met de harde wind waarschuwing in het achterhoofd hebben we het daar maar bij gelaten.

  De groep van deze week

  De groep van deze week

  Daarna de boel inpakken en nu helemaal omhoog tot op de kam van Belvedère. Daar kwam aan de ZO kant warme thermiek-wind omhoog, en aan de NW kant koude meteo wind… We hebben even relaxed gedaan en zijn toen aan de NW-kant gestart. Job als eerste, maar die stak rechtdoor richting Campitello en vond onderweg niks. Ik ging als tweede en met de warme thermiekwind in het achterhoofd, ben ik na m’n start links om Belvedère heen gevlogen en daar ging het as een raket omhoog. Voor ik het wist zat ik op 3000 meter. Ik heb nog overwogen om te proberen boven de Marmolada te komen, maar dat leek me niet verstandig. Te meer omdat het best turbi was op 3000 meter. Ik heb de kam ietsje afgevlogen richting oost en ben toen het dal van Arabba ingestoken. Dit met de wetenschap dat dit dus de laatste vlucht zou worden van vandaag, maar ik was al niet te fit vandaag (het was errug gezellig gisteren) en ik vond het wel best zo. Ik zag dat de vlaggen bij het hotel verkeerd stonden voor dit uur, want ze wapperden alsof de wind uit ZO kwam, maar dat kon onmogelijk. Dat zal wel met die noordenwind te maken hebben. In ieder geval maakte dat het landen op de schuine helling bij het Hotel wel lastig. Maar goed, het is me uiteindelijk wel redelijk gelukt 🙂

   

  De massa-start

  De massa-start

  Nadat ik de boel heb ontrafeld (lijnen vielen bij de landing over een rozebottelstruik) en ingepakt op de parkeerplaats van het hotel ben ik lekker op m’n balkon in het zonnetje gaan zitten. Wat eten, zonnen, schoonheidslaapje etc. etc. Ronde een uur of vier ben ik onder de douche gesprongen en daarna op het terras buiten gaan webloggen en foto- en videomateriaal bekijken. De rest van de groep heeft ook leuk kunnen vliegen. Ze zijn na de eerste keer Belvedère nog naar de Sellapas gereden omdat de indruk ontstond dat het harder ging waaien. Maar dat was niet het geval; het was bijna windstil aldaar. Toen zijn ze nog maar weer naar Belvedère gereden en daar heeft iedereen weer kunnen vliegen. Bennie heeft ook mooi gevlogen en is boven het Hotel geland.
  HIER weer een zooi foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:04

Leave a Reply