oktober 2016
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07okt

  Vandaag de laatste vliegdag. En het beloofde een mooie dag te worden volgens de weersites, alleen viel dat wat tegen. Er was al wat bewolking aan het ontstaan en dat werd in de loop van de dag steeds meer. De wind was er wel aardig uit, dus dat was weer goed nieuws.Na het ontbijt en de briefing zijn we naar het restaurant op de Pordoipas gegaan en hebben daar relaxed een bakkie gedaan. Vervolgens zijn we naar de Belvedere piste-start gereden (Prodol) voor een ochtendvluchtje. Daar hebben we een tijdje rugwind gehad, maar af en toe was ie nul en dan kon er gestart worden. Helaas vandaag geen ochtend thermiek dus het bleef bij een glijvluchtje. Inmiddels zagen we al een aantal paragliders bij Rodella die hun vleugel onder de bedekte hemel rustig omhoog draaiden… We zijn toen met de hele bups in de Rodella Lift gestapt en naar boven gegaan. Daar hebben eerst een bakkie gedaan bij het restaurant en genoten van het uitzicht.

  2016-10-07_153054
  Omdat  er geen thermiek was op de zuidhelling, en er wel een noordwind waaide, werd er gestart aan de noordzijde tussen de skiliften. Ik was uiteraard weer ongeduldig en ben als eerste weggestart. De wind was al wat aangetrokken en ik kon wat soaren voor de start. Daarna ben ik richting he dal gevlogen en daar vond ik een belletje die me tot 2900 meter bracht. Lang verhaal kort: ik heb een mooie vlucht kunnen maken langs het Sella massief, Belvedere, en richting Marmolada. Ik had gehoopt op wat lift bij de noordwest zijde van de Marmolada maar daar vond ik niks. Ik ben toen terug gestoken richting landing. Bennie en Edgar hebben ook mooi gevlogen, maar Pieter had vandaag z’n dag niet en had geen zin in thermiek en is op tijd naar de landing gegaan.

  2016-10-07_151158
  Eenmaal ingepakt zijn we nogmaals met de lift omhoog gegaan en eenmaal boven bleek dat de wind fors aangetrokken was. Een tandem is nog weg gekomen, maar de andere tandem heeft na een keer de start over gesleurd te zijn eieren voor z’n geld gekozen en heeft de boel ingepakt. Dat hebben wij toen ook maar gedaan en zijn weer met de lift naar beneden gegaan.Eenmaal terug bij het Hotel hebben we onder het genot van een große Weissen de foto’s  verzameld en wat omgehangen. ’s Avonds hebben we na het diner nog een beetje een bonte avond gehad, dus dat werd weer gezellig… Morgen vertrekt een bus om 04:00 uur en een groepje (met eigen vervoer) vertrekt rond 05:00 uur. Wij wilden ook om 04:00 vertrekken maar we hebben in de loop van de avond het plan wat aangepast en gaan om 07:15 ontbijten en dan rond 08:00 vertrekken we.
  HIER de foto’s van vandaag en HIER en video van deze week..

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:03

Leave a Reply