oktober 2017
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02okt

  Vanmorgen zijn we na het ontbijt rond 10:00 de Pordoipas overgereden en hebben we een ochtendvlucht vanaf Prodol gemaakt (Prodol is halverwege de skipiste van Belvedère) en dat was al meteen heel gaaf want je kon zo lang vliegen als je wou. Het was al lekker thermisch!

  Benjamin klaar om te starten vanaf Prodol

  Na een stief uurtje fladderen door de wolkenflarden was ik er klaar mee en ben naar de landing gegaan. Hieronder een video van Bennie van het fladeren door de wolken:

  Daarna zijn we met de grote bak naar Col Rodella gegaan en daar was het 2-dalwindensysteem gaande: de Val Gardena dalwind en de Val di Fassa dalwind. Dus het was even lastig om te beslissen wanneer- en waar je weg moest starten. Uiteindelijk is iedereen netjes weg gestart en veel van ons wisten hem meteen omhoog te draaien. Anderen miste de bel of kwamen in 2e instantie wel omhoog.

  Jeffrey met de Marmolada gletsjurt op de achtergrond

  Door die 2 dalsystemen was er een mooie convergentiezone actief en konden we tot aan de wolkenbasis komen. Ook Bennie ging als een raket en hij heeft een mooi videootje gemaakt van het vliegen langs het Sellamassief:

  Ik ben eenmaal op 2600 meter hoogte ook naar het Sellamassief gevlogen en heb hem daar weer verder omhoog gewerkt. Edgar ook en stak op een gegeven moment linksaf de Pordoipas over. Ik ben hem gevolgd en samen zijn we bij het hotel geland. Edgar op het veld boven het hotel en ik voor het hotel. Superleuk weer! We hebben met z’n tweeën en welverdiend biertje genomen op het terras in de zon. 🙂 HIER de foto’s van vandaag.

  <- Vorige   Volgende ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:46

Leave a Reply