januari 2018
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20jan

  Van 20 tot 28 januari 2018 zijn we met wat Laffe Teckels, asbakkies en aanlopertjes naar Sölden geweest voor een weekje wintersport… Dit keer van Zondag tot Zondag, want dat bied weer wat voordelen (rustiger reizen en skiën op de wisseldagen). We zaten met Gerard en Marianne, Jan en Lieneke, Jan en (zus) Astrid, Daniel en Judit, Karin en René, Rudi en Bea, Olaf, Wilma, Pieter, Jeffrey en Anita in een gecatered chalet van  Chatel reizen genaamd “Pension Innerwald“…

  De heenreis ging voor de meesten in 2 etappes en de grootste groep deed een tussenstop in  het dorpje “Rot an der Rot” nabij Memmingen, en verbleven een nachtje in “Gasthof Zur Linde“. Rot an der Rot is een rustig dorpje met een mooie Abdij op loopafstand van het pension. We hebben daar wat rond gekuierd en wat gedronken bij de bakker. Daarna hebben we ons eerste vakantiebiertje genuttigd in het restaurant van het pension en aansluitend lekker gegeten. ‘s Avonds hebben we een paar lekkere Schnappsjes genuttig en al gauw zat de sfeer er goed in! 😉

  De volgende morgen hebben we lekker ontbeten en zijn toen vertrokken voor de 2e etappe. Er was heul veul sneeuw gevallen en dat resulteerde er in dat het laatste stukje weg vlak voor Sölden wegens lawinegevaar afgesloten was… We konden niet verder dan Huben en zijn daar maar even neergestreken in een restaurant wachten op wat komen ging. Na een paar uurtjes wachten en telefonisch overleg met Taco (die had al een Chatel chalet geregeld in Huben) bleek dat de weg 2 uurtjes open ging van 14:00 tot 16:00. Dus wij gauw de auto ingespurd en aangesloten op de inmiddels ontstane file. Maar dat was gelukkig maar een klein stukje… Pieter heeft trouwens z’n BMW achter moeten laten in Huben want zijn sneeuwketting was eerder kapot gegaan en zonder sneeuwkettingen kom je niet boven bij Sölden. Hij is bij een van ons ingestapt voor de laatste etappe.

  Eenmaal in Sölden moesten de laatste 400 meter de sneeuwkettingen onder en dat viel nog niet mee bij sommigen: ketting niet om de band te krijgen of kapot gegaan en/of kapot gegaan en de band geperforeerd zodat de reserve band nog onder moest, etc.  Uiteindelijk is iedereen boven gekomen. Het chalet was best wel een ouwe bende pittoresk en in ieder geval gezellig! Taco en Annemarie waren gastheer en gastvrouw en na een week kunnen we wel zeggen dat deze twee werkelijk waar geclassificeerd kunnen worden als volwaardige 3-sterren-koks!!!  Het eten was VER-RU-KUL-LUK de hele week!

  We kunnen de rest van de week wel samenvatten als geweldig! Heerlijke sneeuwcondities met mooie pistes en skitterrond weer. Dat kun je beter zelf bekijken via de foto’s en de video.

  Iedereen bedankt voor de gezelligheid en Annemarie en Taco bedankt voor de uitstekende verzorging!
  Groetsels! Jeffrey.

  Hier onmeuinig vulle foto’s van deze week en hieronder de video.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:34

Leave a Reply