maart 2018
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29mrt

  We zijn vandaag verkast naar “Saintes Maries de la Mer” midden In de Camargue en rond 13:00 arriveerden we bij camping “La Brise“.  Helaas is de camping nu al vergeven van de muskieten dus ik vermoed dat we morgen weer vertrekken…  Nadat we de kempert hadden geïnstalleerd en gelunched hadden zijn we op de fiets gestapt om de Camargue te verkennen..

  De Camargue is een echt vogelparadijs waar veel vogels een tussenstop maken tijdens hun wintertrek. Ook hebben ze hier Flamingo’s en onderweg hebben we Zwarte Ibissen gezien! We fietsten op een een soort gravel pad met links de zee en duinen en rechts de Camargue met hele legioenen Flamingo’s. In het begin van de route kwamen we best veel mensen tegen maar na een kilometer of 5 werd het rustig. En we zien naast de vele flamingo’s ook heel veel andere soorten waaronder van allerlei soorten waadvogels en kleine zilverreigers ook heel veel grijze roodstaarten. Echt tientallen! En we hebben ook boerenzwaluwen gezien die wellicht op weg zijn naar Nederland na hun wintertrek naar Afrika.

  We zijn na tig kilometer maar weer omgekeerd want we hebben de terugweg pittige wind tegen. Eenmaal terug hebben we het stadje Saintes Maries de la Mer verkend. Het is een bruisende toeristisch toestand met heul veel winkeltjes en restaurantjes. Wel gezellig. Eenmaal terug op de camping hebben we lekker in het zonnetje gezeten met een stukje Franse kaas en een wijntje.

  En toen was het weer de hoogste tijd voor de sterren-campingkok Stefke om weer een culinair hoogstandje te realiseren: het opwarmen van een prakkie pasta .

  Vanvond gaan we onder het genot van een glaasje Genepi (!) een fijn potje regenwormen en dan vertrekken we morgen naar de volgende bestemming: Remoulins. HIER zijn de foto’s weer…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:18

Leave a Reply