april 2018
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29apr

  Na wederom een heel behoorlijke nachtrust staan we weer op met skitterrond weer. We hebben de ochtend procedure weer trouw afgewerkt (kop wassen/douchen, bruin truitje breien, broodjes halen, espressootje nuttigen, ontbijten, nog een espressootje nuttigen, een tweede truitje breien, tanden poetsen) en toen was het tijd voor plannen maken… We hadden van Ludo gehoord dat de wedstrijdtaak van vandaag niet door gaat vanwege harde bovenwind… En ook een blik op het weerbericht bij de receptie leerde dat het geen overlanddag zou worden. Hoewel het best vliegbaar was hebben toch besloten om te gaan wandelen.

  LT pauperkamp

  Nadat we Jan en Tjitske ingelicht hadden hebben we ons heel rustig aan gereed gemaakt en zijn we met Bennie, Pietert, Tjitske en mijzelf (Jeffrey) gaan lopen richting Panoramaweg… Edgar had niet zo’n zin om te lopen want hij was nog wat moe en had last van de pollen van de dennenbomen (dat het hem gelukt was Ziggosport- en dus Formle-1 op z’n laptop te krijgen had daar volgens hem NIETS mee te maken! 😉  )

  Start van de wandeling

  Het was vandaag skitterrond wandel-weer en de Panoramaroute was weer erg mooi. We hebben de waterval even van dichtbij bekeken en kwamen op een gegeven moment bij het punt waar je af moet slaan als je naar de Wiesflecker start wilt. En Pieter heeft eerder al eens geopperd om met pakzak ’ s morgens vroeg naar de Wiesflecker te lopen en dan naar beneden te vliegen. Ik steld voor om deze route nu te verkennen zonder pakzak, zodat we weten wat ons te wachten staat… Dat vonden de anderen ook een goed idee en dus zijn we afgeslagen en naar de Wiesflecker gelopen. Gelukkig had ik de Strava-route van Jaap gekregen zodat we wisten hoe we moesten lopen. Je moet namelijk hier en daar dwars door het bos en over een weilandje. Het was een pittige wandeling maar wel leuk. Het zal met een pakzak op je rug nog wat zwaarder zijn, maar dan doen we gewoon wat rustiger aan 😉

  Waterval Panoramaweg

  Eenmaal aangekomen op de startplek was Ayke daar met een groep cursisten. De wind stond 90 graden cross en was af en toe (te) hard. Je zag overal om je heen enorme hoeveelheden polen loskomen en groenen wolken omhoog waaien… De groep heeft uiteindelijk ingepakt en is met de bus naar beneden gegaan. Wij zijn ook weer naar beneden gelopen half over de weg en half over het pad naar Greifenburg. Moe maar voldaan kwamen we weer aan op de camping, alwaar het welverdiende biertje heerlijk smaakte 🙂 De rest van de middag hebben we lekker geluierd en F1 gekeken.

  Wolken stuifmeel gaan de lucht in

  ’s Avonds hebben we zelf gekookt, en camping-chefkok Stefke (moi) heeft voor zijn 2 aangenomen zonen (Pietert en Benjamin) een pastamaaltijd bereid wat volgens mij redelijk goed smaakte… En met Pieter zijn toetjes was de 2-gangen maaltijd een feit. De rest van de avond hebben we buiten gezeten en kregen we later nog visite van Jacqueline en Edwin. HIER de foto’s.

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:59

Leave a Reply