mei 2018
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03mei

  Het begint een tendens te worden: ’s nachts regen en dan in de loop van de ochtend word het mooi weer… We hebben dus weer in de voortent ontbeten maar al gauw konden we weer buiten zitten en was het te heet om in de zon te zitten…

  Ontbijt in de voortent

  Na het ontbijt kwam Pietert met de mededeling dat hij vandaag gaat inpakken en terug reist naar Holland… Hij is er al bijna 2 weken en heeft zijn PR met vliegen toch al verbeterd… Bovenden heeft hij zondag een “mud-run”…  Nadat ik bijgekomen was van dit trieste bericht heb ik weer een busje besteld en zijn we om 11:15 naar de Emberger vervoerd (Tjitske, Jan, Edgar, Bennie, Edwin , Robin T en Jacqueline). De Emberger zat nog gedeeltelijk in de wolken maar de voorspelling was dat hij rond 12:00 vrij zou komen. En dat gebeurde ook… Er lagen overigens al heel wat Delta’s klaar boven en die waren allemaal van een Russische delegatie die hier kwam vliegen. (op de  parkeerplaats stonden flink wat auto’s met Russisch kenteken).

  Toen de wolken omhoog trokken en het thermisch leek te worden hebben we ons klaar gemaakt en zijn weggestart. Er waren vandaag wel bellen, maar niet in overvloed en vaak vrij smal. Dus het was zaak te pakken wat je pakken kon en dan de bel ook vasthouden. Dat lukte de een wat beter dan de ander en dat resulteerde in vluchten van verschillende lengtes en vliegduur. Ik had het geluk de bel vast te kunnen houden en ben vanaf cloudbase (2200 meter) weggestoken richting Lienz. De wind was vandaag oost en best pittig, dus ik gng er vanuit dat terugvliegen nie ging lukken, maar met de trein was dat ook goed te doen 🙂 Lang verhaal kort: ik ben tot bij de hoogspanningsleidingen gekomen voor Lienz en daar werd de wolkenbasis dermate laag dat doorvliegen niet zo aantrekkelijk leek. Ik ben toen omgedraaid om e kijken of ik tegen de wind in kwam. En dat was niet makkelijk maar ik heb het gered tot aan Greifenburg. Ik zat helaas niet hoog genoeg om me tegenwind de camping te halen dus ben ik weer omgedraaid en ben geland naast een minicamping voor Greifenburg. Wat wel leuk was: er waren nog (slechts) 2 andere paragliders weggestoken van de Emberger richting Lienz, en daar heb ik een tijdje samen mee gevlogen… Dat bleken later die Amerikaan en die Italiaan te zijn die we troffen in Hopfgarten 🙂 Zij zijn uiteindelijk geland in Lienz.

  Bennie ontsteekt de bbq

  Eenmaal geland kreeg ik een oproep op de Porto en heb ik mijn locatie doorgegeven. Bennie en Edgar hebben mij opgehaald en we zijn toen meteen even langs de Bila gereden om boodschappen te doen voor de BBQ vanavond… Eenmaal terug op de camping heb ik genoten van mij welverdiende “Länddebiertje” en hebben we op tijd de BBQ in elkaar gezet en aangestoken. Inmiddels was er wel wat overontwikkeling en we kregen af en toe wat regen te verwerken. Op zich geen probleem want we zaten droog onder de shelturt en er stond een parasol boven de bbq.

  Edwin, Jacqueline en Edgar onder de shelter

  Edwin en Jacqueline zijn trouwens ook van de partij. Het was erg gezellig en lekker eten. Aan het eind van de avond ontstond er (door de drank) een melige sfeer waarin DEZE videoclip voor een belangrijk gedeelte aan de basis stond van het DANSJE van Jaqueline. HIER de foto’s…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:10

Leave a Reply