mei 2018
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07mei

  Het is weer skitterrond weer als ik de luiken open sla. Kop wassen, broodjes halen, ontbijten en ready to go… We zijn vandaag in de grote bus gestapt rond 11:00 en eenmaal boven had ik mij 2 dingen voorgenomen: op tijd starten ivm verwachte overontwikkeling vroeg in de middag; en eenmaal gestart nu eens links af slaan richting Stagor en dan kijken of we bij de Weissensee kunnen komen en eventueel doorsteken richting het dal Hermagor-Silian… We hebben vandaag weer een oostelijke wind dus hoogte winnen en proberen tegen de wind in steken. Dat vroeg starten is gelukt, en ik zat al meteen in een stevige bel die me naar de wolkenbasis bracht. Eenmaal boven zag ik dat ik toch wel weer behoorlijk verzet werd naar het westen, dus ik heb mijn vliegplan aangepast en ben richting Lienz gestoken 🙂

  In de grote bus richting Emberger Alm

  De bellen zijn vandaag iets beter te benutten en ook bij het kruis en de hoogspanningsmasten ging het met wat zoeken en wat peuteren omhoog. Het is daar altijd wat turbulent maar mijn Arcus RS is zo betrouwbaar dat ik er vrij relaxed mee om ga. Uiteraard wel actief vliegen en zorgen dat het scherm mooi boven me blijft. Langzaam maar zeker heb ik mij voorbij de hoogspanningsmasten boven de kam weten te werken en ik had al mooi uitzicht op Lienz. Richting Silian was het echter donker en het regende in de verte al. En ook bij Lienz aangekomen was het inmiddels bijna volledig bewolkt dus het werd thermisch hard minder. Ik ben doorgestoken naar Zettersfeld en door richting het dal van Matrei. Maar ook daar geen thermiek van betekenis dus ik heb hem daar aan de grond moeten zetten op een mooi weitje.  Toch een leuke vlucht van 37 km.

  Mijn vluchtje van vandaag

  Ik heb de boel ingepakt en ben gaan lopen richting Lienz. Het was volgens Google Maps zo’n 5 kilometer en dus goed te doen. Helaas kwam er alleen tegemoetkomend verkeer langs, dus kon ik niet mijn duim omhoog steken. Pas na 3 km kwam er een auto van achteren, dus stak im mijn duim op. De auto stopte meteen en een vriendelijke oude man was de bestuurder. Hij wilde mij wel bij het station afzetten. De man was zeer vriendelijk en geïnteresseerd, maar auto rijden kon hij niet: bij het minste of geringste trapte hij keihard op de rem en tijdens het kletsen belandde hij regelmatig op de linker weghelft… Dat autoritje van een paar minuten was veul gevaarlijker dan de hele vlucht! Gelukkig heb ik het overleefd en ben ik afgezet bij het station. 20 minuutjes later was ik op weg terug naar Greifenburg.

  Landingsplek van vandaag

  Eenmaal terug op de camping heb ik een welverdiende Franciskaner genuttigd bij de landing samen met Jacqueline en later ook Edwin. Jacqueline heeft ook een mooie vlucht gemaakt: zij is tot de hoogspanningsmasten gekomen. Edwin had iets minder geluk want hij vond na de start links geen bel en moest daarna weer landen op de camping. Om hem te “troosten” heeft Jacqueline hem later met de auto naar Steinfeld gebracht voor een 2e vlucht. Van de verwachtte over-onwikkkeling en onweer is dus helemaal niets terecht gekomen: het bleef tot ’s avonds laat droog en zwoel. Als we dat hadden geweten dan hadden we wellicht wat later gestart opdat we meer mogelijkheden hadden gehad. Nou ja, niets aan te doen.

  Chillen op de landing

  Omdat het vandaag nog zo mooi droog was heb ik mijn grote tent helemaal leeggeruimd en ontmanteld en ben ik kleiner gaan “wonen” in m’n Quechua werptentje. Zo kan ik makkelijker weg morgen of overmorgen en is de boel redelijk droog. Ik heb mijn restant fusili die ik in de koeling had gedoneerd aan Jac en Ed, want ik had geen zin in pasta. Ik heb een Noodles gemaakt en dat was genoeg voor vandaag. Daarna ben ik nog wezen afborrelen bij J&E en dat was erg gezellig. Er zijn trouwens wat Oost-Europeanen cq Russen op de camping gekomen in het straatje achter mij en die maken een enorme takke-herrie en pissen gewoon tegen de heg aan. Verskrikkullukke aso’s dus! HIER de foto’s van vandaag en hieronder het videoverslag van mijn trip naar Ober Lienz:

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:09

Leave a Reply