juni 2018
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20jun

  Pano startplek Panettone

  Vandaag is het weer heerlijk weer en we zijn na de breefing vertrokken naar de startplek “Panettone” op de Monte Grappa. Deze startplek ligt nabij een groot WO-1 document “Sacrario militare del Monte Grappa”. Gedurende de Eerste Wereldoorlog is er hevig rondom de Monte Grappa gevochten en vielen er duizenden slachtoffers. In de jaren dertig heeft men hiervoor een enorm monument en ossuarium op de top gebouwd. Op de berg rusten 12.615 Italiaanse en 10.295 Oostenrijkse soldaten.

  Bennie start

  We hebben een soort van taak gekregen en zijn toen gaan vliegen. Lang verhaal kort: we hebben allemaal super kunnen vliegen en een paar hebben ook goal gehaald, hoewel helemaal terug vliegen er niet in zat. Ik heb mij laten afleiden door een niet nader te noemen persoon (ik zal niet verklappen dat het Bas betrof) die over de porto tegen mij zei dat het wel ver genoeg was en we beter om konden keren… Ik ben toen dus omgekeerd, en Bas is vervolgens doodleuk doorgevlogen met de gaggle naar het verderop gelegen keerpunt 🙂

  Edgar had zich bij mij gevoegd en we zijn te laag weer proberen terug te steken bij het dal van Bassano en daar gigantisch uitgezakt door het zinkgebied dat af en toe opliep tot -5 meter per seconde! Leermomentje voor Stefke: niet te veel naar anderen luisteren en je eigen plan trekken. Dit geld dus eigenlijk ook voor Edgar 😉 Uiteindelijk is iedereen ongeveer in de buurt geland en opgehaald door de retrieve-busjes. We zijn toen naar de officiële landing van Bassano gereden (Garden Relais) en hebben daar lekker wat gedronken en sterke verhalen verteld. Vervolgens zijn we weer naar de camping gereden. De foto’s van vandaag vind je HIER en de gemaakte vuchten kun je in 3D HIER bekijken. Hier onze vluchten op XCONTEST. Hieronder een sfeerimpressie van Bennie:

  En hier de video van Frans van Panettone/Bassano (en een beetje Feltre):

  En ook Max heeft vandaag gefilmd:

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 13:21

Leave a Reply