juni 2021
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17jun

  Kleinarl donderdag 17/6/21
  Annie en ik hadden vandaag de wekker gezet want we willen halverwege de route vd x-alps proloog gaan wachten op de atleten die omhoog komen rennen. We hebben de eerste dag al een mooi plekkie gezien waar we ze goed kunnen zien aankomen om ze te filmen. Daarvoor moeten we nog wel 400 mtr klimmen en de start is om 10 uur dus op tijd omhoog.

  De start/landing van de proloog

  8:15 vertrokken we op de fiets richting Kleinarl om daar omhoog te lopen. De route is door de organisatie aangegeven want ze moeten allemaal dezelfde route lopen. We waren op tijd boven en werden halverwege nog ingehaald door Elizabeth (de vrouwelijke supporter van Aaron Durogati) met haar hond. Zij staan ook bij ons op de mini camping bij de boer en het is een heel aardige meid. Eenmaal op ons stekkie was het afwachten geblazen.

  Op weg omhoog

  Via het live verslag konden we de start zien en binnen no-time kwam de eerste atleet al langs rennen: Pinot (Fra1) op de voet gevolgd door Maurer, Nübel en Durogati. We hebben alle atleten langs zien komen en mooi kunnen filmen. Ook Ferdy kwam langs en deed het een beetje rustig aan:”Er komen meer dagen aan dus rustig aan beginnen” zo zei hij. In de achterhoede kwam Nick Neynens aan met z’n brakke enkel (hij had gisteren een harde landing gehad en z’n enkel geblesseerd). Op de terugweg had ik nog een “neus-zonnekapje” gevonden die van hem bleek te zijn. Ik heb hem deze bij de finish terug gegeven en hij was er heel blij mee:”Best news of the day!” zei die

  Nick Neynens blij met z’n “Nose-piece”…

  Toen alle atleten voorbij waren gekomen zijn wij naar beneden gelopen naar de finish en in de skaad een broodje gegeten. Al gauw kwamen de eerste atleten richting de finish en hoe kan het ook anders: Christian Maurer als eerste! Tweede was Maxime Pinot en derde was een rookie van 20 jaar: Thomas Friedrich! We hebben alle landingen nog even gade geslagen (sommige vrij spectaculair zoals die van Ken Oguma uit Japan die z’n bijnaam Kamikaze eer aan deed).

  De nrs 1, 2 en 3

  Daarna nog effe beppen met Ferdy en Nick en toen naar terug naar de camping. Daar hebben we in de skaad heel rustig aan gedaan want het is zeer warm. Gelukkig bood de beek verkoeling voor de voetjes. De video’s van vandaag heb ik aan elkaar geplakt en die kun je HIER bekijken.

  Klik hier voor alle foto’s

  <—- Vorige               Volgende—>

  Posted by adminstefke @ 20:39

Leave a Reply