augustus 2008
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23aug

  Vanmorgen konden we maar slecht uit bed komen… We hadden de wekker op 05:30 staan, en 06:00 uur hadden we pas de moed om uit bed te stappen… We gingen er misschien ook íets te laat in (00:15), maar ja… De verloren nachtrust halen we van de week wel weer in.

  Terwijl ik dit tiep, is het 11:46 en rijden we door Duitsland. De eerste 2 uur ging prima, alleen bij Keulen begon het gedonder: File… En niet zo’n beetje ook. We hebben een dik uur zo goed als stil gestaan, en toen hebben we besloten de eerstvolgende afslag te nemen (Kruez Mülheim geloof ik). Dan maar dwars door Keulen richtin west, en daar de benedenrijnse route pakken. Zo gezegd-zo gedaan, dus wij der af en dwars door Keulen. Eigenlijk viel het best mee, en m.b.v. onze grote vriend Tom (u weet wel: die van Tom) hebben we Keule doorkruist en zijn we westeljk daarvan weer de snelweg op gegaan, richting Bonn, en daarna Koblenz.  Kort na Bonn waarempel ook een Pomp met LPG, dus daar hebben we even getankt; sanitair ontspannen; en heb ik het gezagvoerderschap van ons vehicel overgedragen aan mijn vrouw A. Schilder…

  We zitten nu op de Camping en het is 20:15 uur. Nadat we dwars door Keulen gereden zijn, hebben we geen problemen meer gekend, vooral omdat we gekozen hebben om via Heilbronn richting Neurenberg te rijden en dan over Ulm, omdat snelweg 8 tot 2012 in onderhoud is en je altijd files hebt daar. En dat bleek een goede keuze want op de 8 stonden diverse files en wij hadden nergens last van.

  Om 17:30 ariveerden we op “Mountain Camp” nabij Jerzens. We hadden net tijd genoeg om de tent op te zetten, want toen kwam de verwachtte regen. Mountain Camp is een hele leuke kleine- en vooral rustige camping waar slechts 3 plekjes bezet waren, waarvan 2 door Nederlanders. De camping ligt in een smal dal aan een rivier en heeft prachtig en schoon sanitair en een heel gezellig restaurantje. Morgen gaan we alles eens goed inspecteren. Wat ok handig is: ze hebben wireless internet, dus ik zit nu in de tent te internetten. Nu gaan we aan de rode wijn en de Hamka’s. Toetel! (als de foto’s er niet onder staan, komen ze later)

      

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:39

3 Responses to “De eerste vakantiedag”

 1. Peter Says:

  Nog flinke regenplassen daar, weet je zeker dat je hoog genoeg staat?

 2. Henk Says:

  Hoi bultenbestijgers,

  Ik heb Janny vandaag naar een musical gestuurd in Utrecht. Volgens mij iets met vieze dansjes.
  Mocht ik dus samen met Arjan al jullie huisdieren van voedingswaren voorzien. En wat schetst mijn verbazing: Peke komt binnenwandelen. Hij blijft de komende nacht in Hotel Hoofdweg 181. Nu kan Anita tenminste ook rustig slapen.

  Voor de komende week: loop niet met je hoofd in de wolken, want de weg terug is dan erg lang.

  groet uut Ol’pae

 3. anneke Says:

  wilde jullie bellen, dacht eerst maar kijken of ze niet op vakantie zijn en ja natuurlijk!! Ben bezig met wintersport, via welke organisatie gingen jullie ook alweer naar Fiss, dat waren toch chalets met kok? goede vakantie, groet, anneke
  p.s. ik wil de gaan parapenten in la france paar weken geleden, maar helaas wind te hard. Wanneer kan ik een keer tandemen met een van jullie?

Leave a Reply