augustus 2008
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26aug

  Stefke aan het woord:

  Vandaag weer prachtig weer! We hebben wel wat stramme benen van de monstertocht van gisteren, maar we gaan toch weer een wandeling maken natuurlijk… Na de 5 Semmeln, 2 Croissants, 2 eieren, een bak thee en een bak koffie weggewerkt te hebben, zijn we richting Mittelberg gereden.


  Dat is het laatste dorp van het Pitztal, en daar zijn heel veel wandel mogelijkheden, waarvan veel richting de gletsjers. Wij doen het vandaag rustig aan (om de getergde benen wat  rust te gunnen) en hebben het bij een maximale stijging van zo’n 300 meter gehouden, en een kleine 10 km. afstand. Het was een hele mooie wandeling, en we gaan deze week beslist nog eens die kant op. maar dan met de kabinelift naar boven en onder de gletsjers lopen.

  Om een uur of 4 waren we weer op de kemping terug, en na een overheerlijke Zipfer bier, en een half uurtje zonnen, ben ik met Annie weer naar de oefenhelling getogen. Der`staat een mooi windje dus we kunnen lekker gaan oefenen. Dat resulteerde bij de eerste voorwaartse start oefening al in een heel behoorlijk hopje! Annie vloog en vloog, en zette hem toen weer keurig aan de grond… Super! We hebben al met al weer anderhalf uur flink geoefend.

  Moe maar voldaan hebben we op de kemping toen koud gedouched (geen warm water!) en hebben we weer genoten van een culinair hoogstandje: gehaktballen uit blik van unox, Sperziebonen, gekookte aardappelen en vruchtenyoghurt toe… Het valt ons trouwens op dat het ‘s avonds steeds langer warm blijft. Het is gewoon een beetje zwoel. En volgens het oostenrijkse weerbericht wordt het alleen nog maar warmer… Joepie!

  En nu (21:00) zitten we gezellig in de voortent (zonder kacheltje) aan de koffie en thee.

  De foto’s van vandaag vind je HIER.

  Latex!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:54

2 Responses to “Wandeling Mittelberg”

 1. Peter Says:

  Op DSC_3546 moet je goed kijken om de gletscher te vinden, dat was 60 jaar geleden wel anders.

 2. Stefke Says:

  Ja het is wat hé… En het blijkt at er vroeger iedere dag gebeden werdt, dat de gletsjer niet verder zou komen, omdat het dorp weggevaagd dreigde te worden… Ik zeg: “dat bidden heeft geholpen”! 😉

Leave a Reply