augustus 2008
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 28aug

  Stefke doet het woord:
  Nou… Ja… Wat zalk zegguh… Het is nu 21:00 en we zitten heerlijk na te genieten in de tent… Kacheltje aan (puur veur de gezelligheid want het is hartstikke warm). Waxineloggies an (alweder veur de gezelligheid), en m’n gele helmzak over de TL-verlichting veur wat sfeerverlichting (nonderju: alweer veur de gezelligheid), en de Oostenrijkse variant van de Franse zender “Nostalgie” (moennie-gekker-worduh: ook veur de gezelligheid), kortom: IS GEZELLIG!

  Vandaag hebben we een SCHITTERONDE wandeling gemaakt! We zijn in Mittelberg met de cabinelift naar 2291 meter gegaan, naar het bergmeer Rifflsee, en zijn vanaf daar richting de Laschachhütte gelopen. Tijdens deze wandeling heb je prachtig uitzicht op de gletsjers en de andere bergkammen. Het is vrij relaxte wandeling, want je loopt vrijwel parrallel aan de hoogtelijnen. Wel optijd links af slaan, anders loop je 8 uur ipv 4 (moeij helemoal noar de Laschachhütte en weer terogge, en hoewel je hem steeds kan zien liggen: het is nog een tering-eind lopen!). Gelukkig hadden we de kruizing gisteravond al in de GPS gezet, anders hadden we hem nooit gevonden! We waren er al stief bij langs gelopen, rekenend op een bordje of een andere aanwijzing. Volgens de GPS echter waren we er al lang voorbij gelopen. Dus wij mbv de GPS naar de kruizing gelopen: Bleek dat  langs een beekje een steen lag met een blauwe stip er op, en dat bleek de aanwijzing voor de afslag! “leve de man die GPS uitvond, van je hiep-hiep-hiep-hoera!”

  Daarna was het makkelijk. Gewoon het pattegien volgen… Na zo’n 4 1/2 uur wandelen waren we weer terug bij de auto.

  Daarna via de ADEG supermarkt weer terug naar de camping, en daar hebben we genoten van een fijn soeppie, een rode wijn, en een halve liter Servesa. We hadden eerder al besloten dat er vanavond niet gekookt ging worden, maar dat we de culinaire vaardigheden van de camping-kok eens zouden gaan testen. Het schijnt een erg goed Forellen-restaurant te zijn hier op de camping, want hij heeft z’n eigen forellenvijver, en je kan hier ook je zelf gevangen vis klaar (laten) maken, of leren hoe dat zou moeten… Dus ik heb vanavond
  de forel met amandelen gehad, vooraf gegaan door geroosterde gamba’s… HEERLIJK! En Annie heeft een Nudelsoep  gehad vooraf, en als hoofdgerecht de Kipfiléé overflakkéé, en dit alles vergezeld door pattattekes en flink wat rode wijn (“hipszszs”…) Als toetje had Anita een bananen-ijs-boot, en ik een Marillenschnapps. (Voorproefje voor volgende week)

  De foto’s van vandaag vind je HIER.

  Oant Moarn!

  Oh ja, nog even dit: Na een gezellige MSN sessie met Jasper hebben de volgende nieuwtjes: Jasper vertrekt Zaterdag richting G’burg, nadat ie eerst een mede passagiere opgepikt heeft in Utreg; Jacco komt niet naar Greifenburg, maar ws. wel naar Ànnecy samen met Sharon; Daniël en Judith gaan morgenvroeg rijden; en Annie en ik vertrekken Zaterdagmorgen richting G’burg…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:44

One Response to “Top-tocht!”

 1. Spacey Says:

  Gave foto’s.

  Wat een aardige dieren met camera’s rond hun staart lopen daar rond! 🙂

Leave a Reply