augustus 2008
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29aug

  Stefke zit op de praatstoel:

  Het word eentonig, maar vandaag was het weer supermooi weer, en we hebben weer een fantastische wandeling gemaakt boven Eggenstall.

  En we zijn naar een gebied geweest waar we geen hond tegen kwamen, en dat resulteerde er in dat we héél veel dieren gespot hebben: Eekhoorns, mormeltieren en Gemsen! Echt hartstikke tof!
  Het was wel een pittige wandeling, want we moesten bijna 1100 meter stijgen en ook weer afdalen. En totaal hebben we een kleine 14 km. gelopen in 5 1/2 uur. (waarvan we erg veel stil gezeten/gestaan hebben). We kunnen trouwens we merken dat we al een week aan het lopen zijn, want we vliegen de berg op en kunnen er veel beter tegen als aan het begin van de week, toen we kapot weer aankwamen bij de auto… Kennelijk raken de spieren gewend aan de zware belasting iedere dag.

  Terug op de camping zat onze camping-kat (door Anita inmiddels Trudy gedoopt) alweer te wachten, en leek gewoon blij ons weer te zien. Zou het echte liefde zijn, of heeft het Misschien wat te maken heeft met de schwartswälder Schinken en Lactose-vrije melk die we hem 3 x daags voeren??!! Hij is hoe dan ook niet meer bij ons weg te slaan, en slaapt ‘s nachts zelfs bij  ons in de voortent op de stoel. Ook terwijl ik dit tiep (21:43) lift ze met de oogjes dicht bij Annie op schoot hier in de voortent… De scheet.

  We hebben trouwens op de webcam van camping am see in Greifenburg kunnen zien dat Daniél en Judith vanmiddag om 15:30 gearriveerd zijn, en kwartiermakers zijn voor het Laffe teckel kampement. Wij staan
  morgen als het lukt een beetje op tijd op en vertrekken dan in de loop van de morgen richting Greifenburg. Jasper zal zo rond een uur of zes ‘s avonds arriveren. Dan veranderd deze weblog ook van titel: “Annie en Stefke op vakantie” wordt dan: “Laffe teckels in Greifenburg”…

  De foto’s van vandaag vind je HIER.

  Tot morgen!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:57

4 Responses to “Eekhoorns, Mormeltieren en Gemsen boven Eggenstall”

 1. Peter Says:

  Leuk, die zoogdieren, maar hebben jullie nog bijzondere vogels gezien? Een steenarend of een verdwaalde gier?

 2. Stefke Says:

  Nou jawel; Welliswaar geen roofvogel, maar wel een leuke… Heb hem wel eens eerder gezien; maar ben alleen even de naam kwijt… Moek even opzoeken op Internet: Zo groot als een kraai/ekster (volgens mij ook een kraai-achtige) zwart met bij de kop witte stippen; een zwarte brede staart met witte rand. Vrij forse snavel… Weet jij het uit joe hoofd?

 3. Peter Says:

  Dizze?

 4. Stefke Says:

  Dat issum! Notenkrakert! Thanx mate! Kep gisteren nog over een vliegend paartje gevlogen.

Leave a Reply