augustus 2008
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 31aug

  Jeffrey typt:
  Vanmorgen werden we wakker door de wekker van de GSM, want er moet vandaag gevlogen worden door de dames. En dat betekend 7:15 eruit want om 9:00 worden ze verwacht bij de breefing in het leslokaal.

  Nadeel voor de heren is dat ze er ook uit moeten natuurlijk voor wat geestelijke bijstand. Het dal zit nog in de wolken van een dalinversie, maar dat zal er in de loop van de dag uitgebrand worden. Het wordt vandaag warm, heel warm! Om een uur of 10 was de breefing van Airtime klaar en werdt het landingsterrein  even  bekeken en uitgelegd hoe het circuit in mekaar steekt bij de verschillende windrichtingen. Daarna naar barakken materiaal uitdelen. Omdat Annie en Juud al flink geoefend hebben mogen ze meteen naar de 500 m. plek, dus dat is TOP!

  Al vlot kwamen de dames al weer naar beneden, en de 2e keer zijn Daniël en ik mee gegaan naar de 500 m. plek, voor het betere fotowerk en om een mooi vluchtje te scoren. Toen effe lunchen en daarna hebben Jappie, Jeffrey en Wilma erg lang gewacht op genoeg gegadigden voor een vol busje naar de Emberger en zijn we naar boven getogen. Daan gaat nog even mee met Judith en Anita naar de 500m. plek voor wat mentale ondersteuning. Op de Emberger was het vrij rustig en was de zwakke  wind vrij cross. Wilma startte als eerste, en na één afgebroken start was ik de 2e keer goed weg. Jappie volgde al gauw daarna. Het is vrij zwak thermisch en er waaide een pittige bovenwind vanuit het oosten, dus je je kon niet teveel laten wegzetten en moest de landing ook een beetje in de gaten houden.

  En maar even een veer in m’n eigen reet te steken: ik was de enige die boven kon blijven, en wel 1 uur en veertig minuten lang… De rest zakte uit en moest noodgedwongen landen. Maar we hebben allemaal zowiezo een hartstikke leuk vluchtje gemaakt.

  Daarna effe een “gelände bier” genuttigd en lekker relaxen. Voor het eten effe douchen en daarna vol aan de Schnitzels met patatten! We zitten nu onder onze tarp  en we zien het heel in de verte weerlichten. Net was op de radio dat het morgen gaat regenen en onweren (er komt even een koufrontje overheen), dus waarschijnlijk wordt het morgen niet vliegen, maar dat zien we wel. Gaan we gewoon lekker pokeren met m’nieuwe superdeluxe pokerset van de Action (10 eurie!).

  Oh ja: Nog even dit: De dames hebben vandaag dus wel even respectievelijk 2 en 3 vluchten gemaakt, en hebben totaal dus 5 en 6 vluchten totaal, en hebben dus hun  brevet 1 binnen! gefeliciflapstaard!

  HIER de foto’s van vandaag.

  Toetel!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:03

2 Responses to “De dames gaan goed!”

 1. Gerard Says:

  Moi luu,

  ‘t Ziet er erg mooi uit daar in Greifenburg (zucht). En inderdaad een erg mooie tarp (vooral groot). Ik hoop voor iedereen dat het een super vliegweek wordt.

  Veel plezier en geniet ervan.

  Groetjes,
  Gerard

  P.s. Ik wl geen spelbreker zijn, maar je moet minimaal 15 hoogtevluchten hebben, waarvan 5 minimaal 300m. hoog zijn geweest voor brevet 1.

 2. Stefke Says:

  Ze tellen de hopjes mee hé!

  😉

  Groeten van de laffe teckels!

Leave a Reply