oktober 2009
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04okt

  Gisteren was Jan de oppertyperd en vandaag moet iemand anders opkomen voor de tikcorfee en dan wordt gekeken naar Jasper. Dus bij deze, neem ik u me naar de eerste vliegdag.

  De ochtend begint gelijk al goed; wat heet, staalbauwe lucht en een priemend zonnetje. De oude baas van het hotel wist te vertellen dat het vanacht rond het vriespunt is geweest dus dat beloofd wat voor vandaag.

  Net als vorig jaar begint de dag met een glijvlucht vanaf de Pordo. Iedereen moet daar een vlucht vanaf maken zodat Ayke een beetje kan kijken naar het gemiddelde schermbeheersingsniveau. Voordat er uitgepakt kan worden gaat Bene een korte uitleg geven van het gebied en de (on)mogelijkheden die daarbij horen. Al snel zijn alle punten van het gebied behandeld en loopt iedereen met de pakzak de groene skipiste om zich klaar te maken voor de eerste Dolomietenvlucht van deze week.
  Al snel werd er vlot achter elkaar aangestart richting de landingsplek in Campitello.

  Na de landing zijn we doorgegaan naar de gondel in Campitello, en snel stonden we allen boven op de top. Tijdens de reis omhoog konden we uitgebreid genieten van het uitzicht. En dat deden wij: Want dit is de laatste dag dat de gondel draait. Morgen gaa hij in onderhoud voor het aankomende winterseizoen en is het morgen dus omhoog rijden met de busjes.
  Allemaal iets omslachtiger dus, maar voordeel is wel dat het dan een stuk rustiger in de lucht zal zijn.

  Boven aangekomen op de col de Rodella, zijn we doorgelopen richting de zuidstart. Daar stond het windje al gauw prima en werd het daar een drukte van belang met piloten. Uiteindelijk was de lucht zo vol dat ik maar even heb gewacht tot het wat rustiger werd en daarna gestart. Heb vervolgens een klein uurtje op en rond de Rodella gevlogen om vervolgens te landen bij Campitello. Het werd bijna rechtstandig landen want er waaide een flinke wind door het dal heen. De windzak stond strak aan de stok!

  Jan was net voor de grote drukte gestart en had daarmee de mogelijkheid om ook een mooie vlucht neer te zetten. Daniel voelde zich helaas wat ziekjes dus die heeft zich moeten uitleven met het schieten van plaatjes. Voor hem heel vervelend, maar de weblog heeft daarom vandaag wel extra veel foto’s! Nadat iedereen weer veilig was geland zijn we teruggereden naar het hotel in Arabba.

  We hebben nu net het avondeten op en terwijl ik loop te typen zit de rest bij de bar boerend het eten te verteren en aan het bier. Al met al was het vandaag ongelovelijk goed vliegweer, hopen dat we morgen wederom weer zo’n dag hebben. We zullen zien.

  HIER eeen fillumpie van de start van Jasper en HIER die van Jan “Den Vloam” (Met de Quicktime viewer en/of browser plugin kun je gemakkelijk deze filmpjes bekijken. Zie http://www.apple.com/quicktime/download/ )

  HIER de foto’s van vandaag!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 07:10

One Response to “Eerste vliegdag”

 1. bea Says:

  Wow, wat een mooi foto’s
  ‘s Nachts rond het vriespunt en overdag aan de zonnebrand…
  Vielen spass!
  Bea

Leave a Reply