oktober 2009
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05okt

  Vanmorgen begon de dag weer met het ontbijt en heerlijk weer. Om 9 uur verzamelen bij de busjes en omhoog de Pordoipas op. Daar wachtte ons een mooie, maar onaangename verrassing: Heel het dal was afgedekt met een prachtige wolkendeken. Niet vliegbaar dus. Het alternatief werd na de groepsfoto snel gevonden, genieten van het prachtige uitzicht boven op het Sella Massief.

  Het grootste deel van de groep heeft de gondel omhoog genomen en daar was het uitzicht fenomenaal!! Echter toen het wolkendek openbrak, wisten we niet hoe snel we weer naar beneden moesten. We zijn meteen doorgereden de Sellapas op. Daar de busjes geparkeerd en een deel is verder lopend omhoog gegaan, met pakzak. De rest zou wachten op de jeep die de piloten inclusief materiaal omhoog zou brengen. Helaas had de jeepdriver de afspraak verkeerd begrepen en stond beneden in het dal. Dat betekende dat de rest ook omhoog moest lopen. Dankzij de burgerlijke ongehoorzaamheid van Ayke mochten de pakzakken met de bus omhoog.

  Boven aangekomen heeft de club zich verzameld en zij we naar de lagere startplek gegaan, omdat de wind boven al wat aan het draaien was. (2 dalsystemen gaan rond het middaguur vechten wie de baas gaat worden.)

  Op de starplek stond en stevige wind en die heeft bij menig piloot gezorgd voor de nodige leermomenten. Iedereen is gelukkig goed weggekomen en er zijn vluchten van een half uur tot 2 uur gemaakt. De snelle landers zijn daarna in 2 busjes omhoog gegaan naar de startplek op de Belvedere. Ook daar stond inmiddels een flinke puist wind, wat het starten weer erg sportief maakte. Het betekende zelfs dat er vanaf een bepaald moment niet meer gestart kon worden, dus niet iedereen heeft nog een 2e vlucht kunnen maken. Diegene die wel weg zijn gestart hebben een hele mooie soarvlucht kunnen maken, met af en toe een tactische aanwijzing van Bene, onze “local” uit Oostenrijk.

  Na een dik uur was het echter genoeg: bewolking kwam inzetten, de soarwind liet het op hoogte afweten en de wind op de landing nam behoorlijk toe. Moe maar voldaan en weer veel geleerd, zijn we de busjes weer ingegaan en teruggereden naar het hotel.

  Korte samenvatting van de Teckelvluchten: Jasper heeft ruim anderhalf uur gevlogen vanaf Rodella en is boven de antennes uitgeweest, als een van de weinige. Daan heeft een mooie vlucht van Rodella gemaakt, maar was te laat om nog van Belvedere weg te kunnen. Jan heeft 2 goede leermomenten gehad boven op Rodella, voordat ie wat fatsoenlijk wegkwam en heeft daarna ruim een uur gesoard voor Belvedere. Kortom weer een geslaagde dag.

  De plannen voor morgen zijn nog niet bekend, dus we zullen waarschijnlijk weer terug gaan naar de stekken van de afgelopen dagen. Hier zijn we nog lang niet uitgekeken, maar dat zie je wel aan de foto’s. Zo het mandje in en lekker dromen! De weersverwachting is tot donderdag nog gunstig; daarna verwachten we een koufront. Benieuwd wat dat gaat brengen.
  Tot morgen !!!

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:19

5 Responses to “Sportieve starts en “leermomentjes””

 1. Tjitske Says:

  Man, man, man, man, man! Wat word ik jaloers als ik die prachtige foto’s zie. Ik zie gewoon helemaal groen. Oké ik gun het jullie wel, maar toch: IK WIL OOOOOOOK.
  Jeffrey, ik ben blij dat je je bijdrage levert door de mooie verhalen en plaatjes op de weblog te zetten. Toch mis ik jouw relaas ook wel een beetje, hoor. Hoest met jou?

 2. Stefke Says:

  Hoi Titske,
  Met mij gaat het redelijk. ‘S morgens heb ik veel last van m’n bovenarm en zit alles wat vast. Gedurende de ochtend wordt het beter. Gisteravond zijn Geert en Els op visite geweest, en dat was erg gezellig. Om 11:00 komt de thuiskapster om wat te doen aan mijn wilde haren, en rond énen krijg ik 4 collega’s op visite.

  Ik heb het zelfde als jouw: als ik de foto’s zie van de Dolomieten baal ik als een stekker dat ik hier zit…, ehm.. lig. Maar goed, komt wel weer. Eerst zorgen dat ik zo goed mogelijk genees…

  Groetjes!

 3. Lieneke Says:

  He Jeff, onze tijd komt nog. Degenen die nu niet mee zijn mogen de eerstvolgende keer vliegen. Dus Jan, Gerard, Tjitske jij en nog vele vele anderen. Goed idee, of niet dan. Fysiotherapie gaat goed ??? Of moet je alles zelf doen. Zo langzamerhand ken je de oefeningen ook wel zeker!

 4. roos Says:

  Kan me voorstellen dat je baalt, Jeffrey. Als je die pic’s ziet… Dolomieten wordt ook wel het motormekka genoemd, ik heb er al heel wat bochten gemaakt. Maar ik kijk ook naar het moment dat ik zover ben dat ik het van bovenaf mag bekijken!

  Maar mensen, nu jullie er toch zijn, geniet ervan!
  Jeffrey, hou je haaks, vooral op de saaie momenten!

  Groet Jan en Roos

 5. Robin Says:

  Geweldige foto’s!! Wel grappig dat jullie op een paar foto’s de “houten huisjes” van Greifenburg hebben gefotosjopt (Jeffrey??) Doet me een beetje denken aan die serie foto’s met het witte stokje als zoekplaatje 🙂
  Veel plezier nog daar. Volgend jaar wil ik ook meeeeeeee….

Leave a Reply