oktober 2009
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06okt

  Nou en nu is Jasper weer de typ-sjaak!

  Vanochtend wederom lekker wakker worden met een strak blauwe lucht (het wordt bijna gewoon) met een lekker zonnetje. Het weerbericht liegt er dan ook niet om. Deze dag wordt een van de warmste 6 oktobers van de eeuw met temperaturen tot 26 graden. En jawel, het was meer dan aangenaam warm, zelfs bij de startplek was het korte mouwen weer. Héérlijk!!!

  Nadat we omhoog zijn gereden naar de Sella pas (de lift is immers gesloten) wordt de groep in tweëen gedeeld. Één gedeelte van de groep gaat naar de hogere startplek bij Langkofel en de rest (waaronder Jan, Daniel en ik) gaan net als gisteren naar de startplek op de Rodella. Om het hele stuk niet te hoeven lopen, maken we gebruik van de Landrover die daar rijdt. Die landrover is net zo oud en aftands als de baas, maar gelukkig nog wel zo fitaal dat wij zonder problemen op de top van de Rodella worden afgeleverd.

  Na een korte inspectie van de situatie op de startplek zijn achter elkaar de airtimers gestart. Jan had wat moeite om de hoogte te houden (hij was ook één van de eerste dus dan is het ook moeilijk) en stond even later dan ook weer aan de grond in Campitello. Daniël weet het wat langer vol te houden net als ik. Helaas was ik Daniël binnen enkele seconden kwijt, dus ik heb mijn eigen plan getrokken en wist snel de top van de Rodella te bereiken. Daar een uurtje gesoard boven de antenne’s en het chaotische (parapent) verkeer proberen te ontwijken. Toen het nog drukker werd, heb ik het voor gezien gehouden en ben na de landing gegaan. De inversie was dermate sterk dat het onmogelijk was om de aansluiting te vinden bij bijvoorbeeld het Sella massief. Na een landing met sterke dalwind (vrijwel rechtstandig naar beneden) de boel ingepakt.

  Ik had het wel gezien maar de andere 2 heren hadden nog wel wat vliegjeuk over om bij de Pordoi te gaan vliegen. Zij zijn met Ayke naar de startpek bij de Pordoi gereden en hebben daar nog lekker een tijdje kunnen soaren. Ik heb samen met andere Airtimers mijn tijd verdaan met terrashangen en het binnenslaan van de verschillende versnaperingen.

  Rond een uurtje of zes waren we allen weer terug in het hotel en over niet al te lange tijd sluiten we de dag af met een laatste drankje. Morgen moeten we immers weer fit zijn voor een nieuwe vliegdag!

  HIER een filmpje van de start van Jan en HIER van Jasper in de landing.

  HIER kun je de foto’s vinden van deze mooie dag.

  Tot morgen, waar Jan jullie – als webloggertjes – naar alle waarschijnlijkheid zal vermaken!

  LINK VEUR JAPPIE

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:35

Leave a Reply