oktober 2009
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07okt

  Na een wederom heerlijk ontbijt zijn we de busjes ingetogen en vertrokken naar de Belvedere.
  Het was mooi rustig op de start, dus we zijn weer snel achter elkaar weg gestart voor een glijvlucht naar het “schapenstrontlandingsveld”. Nadat iedereen geland was, de spullen ingepakt en terug de Pordoipas opgereden.

  Het leek nog erg rustig in de lucht, dus zijn we eerste een bakje koffie gaan doen op het terras. Een aantal van ons zijn meteen naar boven gelopen en daar begon de eerste teleurstelling: Ook Bene – die het busje met de pakzakken omhoog zou rijden – zat aan de koffie. Dus terwijl andere piloten al torenhoog boven de Belvedere uittorende, zaten zij zonder vliegspullen op de top van de Belvedere.

  Na de koffie is de rest naar boven gegaan. Een mooie wandeling, zonder pakzakken op de rug, dus iedereen kon genieten van de mooie tocht. Boven aangekomen hebben we snel de spullen uitgepakt en zijn de eerste gestart. Dat was een goede keus, want het speerde omhoog. Dit was voor menigeen de start van een super overlandvlucht, met als record (ik meen) wel 40 km. En hier komt de 2e teleurstelling: er was een periode waarop de lucht helemaal dood was. Een achttal piloten, waaronder Daan en Jasper, konden helemaal niets vinden en zakte langzaam aan uit. Daar worden de heren niet vrolijk van !!! En zeker niet als er een mede Teckel is (ik noem geen namen) die hem wel lekker opschroefde tot een 3150 meter, man wat een uitzicht, geweldig !! En met dit soort woorden moet je dus niet aan komen zetten bij hen na hun teleurstellende vlucht. (Maar het is wel leuk ?).

  Gelukkig werden we weer snel omhoog gebracht door Wilma, die helaas al sinds zondag met een (waarschijnlijk) gebroken rib na een ongelukkige start, het vervoer verzorgt. Op de lage start van de Belvedere stond inmiddels een prachtig windje, dus we zijn lekker weggestart voor een mooie soarvlucht. Het lukte Daan en Jasper om mooi hoog te komen en zij hebben zelfs een poging gedaan om de Pordoipas over te steken, om bij het hotel te kunnen landen. Dit lukte helaas net niet. Jasper is geland op het hoofdlandingsveld (schapenstrontveld) en Daan en ik bij het kerkje. Daar was het ff wachten op vervoer en toen zijn we naar het monument op de Pordoipas gegaan. Daar zijn Benne en Marc W nog gestart voor een glijvlucht naar het hotel.

  Kort samengevat: een topdag voor de piloten die op het goede moment weggestart zijn en een leuke vliegdag voor degene die niet de mazzel hadden dat ze het juiste window konden gebruiken (op de top van de Belvedere was het ouderwets aansluiten, zoals we dat bij Appie Hein gewend zijn, dus invloed op je startmoment was nihil).

  De verwachting voor morgen is een koufront in de middag, dus we zijn benieuwd tot hoe lang we kunnen vliegen en op vrijdag een vliegbare dag, maar niet zo mooi als vandaag. Maar het is nu al een topweek !!!!

  Tot morgen !!!

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:59

6 Responses to “Een dag van Euforie en Teleurstellingen”

 1. Annie Schilder Says:

  Wat een superweek zeg!!! Nou ja, niet helemaal voor iedereen….wat ik las
  van Wilma… dat is wel super balen zeg! Enne, super mooie foto’s (ook die 2 van een bergmarmot??), heel herkenbaar de omgeving, dat we daar vorig jaar hebben geskied. Ook mijn grote complimenten voor de typgeiten (sorry, bokken)!!!!! elke dag weer een mooi verslag, ik ben trots op jullie!!
  Groetjes uit het revalidatiecentrum…..
  Annie

 2. rene Says:

  Hele mooie foto`s.
  Have fun and be carreful.

  Foto 2009100703 beetje vreemde manier van speed aansluiten.

  srry moest ik ff melden.

 3. Stefke Says:

  hoi rene,
  dat had ik ook gezien… slordig….

  groet’n

 4. rene Says:

  Hey Jeff dan ben je ook rijp voor het instructeurs-schap.

  Zijn kleine dingetjes maar wel belangrijk,als tie haakt trap je je pent scheef he.
  Maar ze hebben het wel naar hun zin daaro. (En terecht.)

  Gaat ie met jou alweer wat beter Jeff.
  Of is Anita het al zat Hahahah.
  Grt.

 5. grasland Says:

  Ja, hoog tijd voor een Stefke-Stavaza.

 6. Kaatje Says:

  Ik heb even een traantje weg gepinkt, wat een mooie foto’s!!!

Leave a Reply