oktober 2009
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08okt

  Gisterenavond druppelde langzaam de geruchten binnen, dat we vandaag naar Feltre zouden gaan. Feltre ligt zuidelijk van de Dolomieten, tegen de Povlakte aan. Reden om die kant op te gaan was oa omdat het weer een heel andere vliegstek is en omdat de verwachting was dat de wind bij Campitello di Fassa meer dan 40 km/h zou zijn, niet vliegbaar dus.

  Na een mooie tocht door de Dolomieten van ongeveer 2 uur kwamen we aan op het landingsveld. Een mooie strook gras tussen het mais, waar de wind meestal dwars op staat. Nationale sport blijkt daar “maisontwijken” te zijn.
  De start konden we echter nog niet zien, omdat er een dikke wolk voor hing, wat normaal was volgens Benne, in deze tijd van het jaar. Dus omhoog en halverwege een bakje koffie drinken. Ondertussen nam de bewolking zichtbaar NIET af. Maar toch vol goede moed door naar de startplaats. Daar stonden helmaal in de mist en konden we af en toe het dal zien. Parawaiting dus…

  En hoe vul je deze activiteit o.a. in:
  Aangezien het windje wel mooi was, besloot Jan-Willem wat opzetoefeningen te gaan doen, terwijl anderen probeerde het gras te maaien door scherpe stenen naar beneden te keilen. Anderen gingen een rondje lopen en 5 zijn terug naar het dal gegaan voor een bakje koffie. Dat bleek het beste plan, want het werd alleen maar mistiger, wat wel mooie plaatjes opleverde van oefenende paragliders.

  Terug naar het hotel hebben we vlak voor Arabba in een Pizzeria gegeten volgens het Airtimeosysteem: Je besteld heel de kaart, minus de duurste en goedkoopste pizza. Zo heeft iedereen voldoende te eten, altijd een warme punt pizza en variatie in je menu. Topsysteem !!!!

  De avond nog wat afgepilst in het hotel, terwijl de helft van de groep het Jan-Willem spel “Weerwolf” heeft gespeeld, met burgers, weerwolven, dag en nachten, etc. Je snapt dus wel, helemaal geen tijd meer gehad om de weblog op tijd bij te werken, maar ook geen meter gevlogen, dus wel wat teleurstellend na al die prachtige vliegdagen.
  Morgen beter !!!

  HIER de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 14:05

Leave a Reply