oktober 2009
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23okt

  Het verslag van gisteren:
  Vandaag moet ik me om 9:00 melden uur bij de röntgenafdeling van het ziekenhuis De Tjongerschans, en om 10:05 bij de Chirurg. Anita heeft haar vrije dag omgeruild zodat ze mij vandaag kan bijstaan. We waren mooi op tijd en al gauw werdt ik naar de röntgenkamer gebracht. Ze hebben van alle breuken weer foto’s gemaakt, en stralend kwam ik 9:20 weer de röntgenkamer uit.

  We hoefden pas om 10:05 bij de chirug te zijn, dus hebben we maar even een bakkie gedaan in het restaurant. Daarna op naar de chirurg. Het liep daar allemaal wat uit, dus met wat vertraging werden we ontboden bij de chirurg. Daar hebben we even de nieuwe foto’s bekeken, en de conclusie was dat alles goed aan het genezen is. Ik kreeg nog wel het dringende advies om nog minimaal 6 weken niet op mijn linker been te gaan staan. Ik mag hem wel licht belasten tot 20 kg. en fietsen op een hometrainer mag ook, zolang ik maar geen pijn voel. Dus binnenkort staat de hometrainer van m’n pa hier thuis, zodat ik lekker wat kan gaan fietsen. Daarnaast ga ik vanaf Dinsdag volgende week 2x per week naar het fysiocentrum om te trainen.

  De externe fixateur kan er vandaag wel uit, dus dat wordt spannend! Ook heeft de chirug besloten om over 4 weken al het metaal uit m’n bovenarm te halen, omdat ik er nu al veel last van heb. Het metaal in m’n pols zou er eerder al uit kunnen, maar omdat ik over 4 weken toch onder narcose moet, hebben we besloten om dan alles maar tegelijk te doen.

  Maar eerst de externe fixateur: omdat het oostenrijks materiaal is, was het de vraag of ze`wel het juiste gereedschap hebben om de boel los te schroeven. “Ach…” zei de chirurg, “We hebben altijd nog een gewone platbektang waar het ook wel mee moet lukken…”. Van die opmerking werd ik toch een beetje zenuwachtig, en ook het feit dat 2 zusters vroegen of ze mee mochten kijken omdat ze`het nog nooit gezien hadden hier op de poli maakte dat ik toch echt een beetje nerveus werd. Verdoving vond de chirurg ook niet nodig, dus ik had er nu écht zin an zal ik maar zeggen… (not!)

  We hebben eerst nog een half uur in de behandelkamer moeten wachten op het gereedschap, maar toen was het toch echt zo ver. Met een soort kurketrekker met een boorkop er op werd de eerste schroef op de fixateur los geschroefd, en dat ging heel soepel. Ook de andere schroeven aan de bovenkant waren zó los. Toen de verbindingstang die m’n pols
  vasthield aan m’n onderarm los kwam kon je zien dat er een behoorlijke spanning op gestaan had. Dat heeft waarschijnlijk ook voor de pijn gezorgd de laatste weken. Nu waren alle stangen en bouten eraf, en staken er alleen nog 4 pennen uit m’n onderarm en hand. Ook daar werd de verstelbare boorkop op gezet, en na de opbeurende woorden “Dit kan wat gevoelig zijn” begon de chirurg te draaien… Ik voelde inderdaad een diepe pijnscheut toen ie begon te draaien, maar eenmaal aan het draaien viel het we mee. Toen de pen eruit geschroefd was begon het behoorlijk te bloeden en moest het toegestroomde publiek assisteren om het bloeden te stelpen met gaasjes. Het verwijderen van de overige 3 pennen verliep min of meer op dezelfde wijze. Een stevig rekverband er om en klaar was kees.

  Daarna moesten we nog naar de pre-operatieve screening en de anesthesist om alle formaliteiten af te ronden ter voorbereiding op de operatie over een week of 4. Omdat de anesthesist aan het lunchen was, en we daar op moesten wachten, zijn we zelf ook maar even wat gaan eten in het restaurant. Na het gesprek met de Anesthesist waren we klaar en konden we naar huis. Al met al zijn we dus van 8:30 tot 13:30 onder de pannen geweest.

  ‘S middags is Annie gaan paardrijden en heb ik rustig aan gedaan, want ik had behoorlijk last van de “gaten” in m’n arm en hand.

  Het is ìnmiddels een dag later als ik dit verslag tiep, en heb zojuist het verband er af gehaald, en zo ziet het er uit (best netjes!):
  cimg4611

  En HIER nog wat foto’s van eerdere dagen…

  groeten! Jeffrey.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:27

7 Responses to “Externe Fixateur er af!”

 1. grasland Says:

  Weer een stapje verder bij Stefke 2.0

 2. Jasper Says:

  Yep Grasland, daar heb je gelijk ik. Daarbij ben ik ook blij dat het nu bekend is dat Stefke over 4 weken een stuk minder pinnig wordt! Voor iedereen een verademing!

 3. leendert Says:

  He Jeff

  Je “dagwaarde” zakt enorm zonder al dat titanium!!

  Volhouden!!!!

 4. Sjoerd en Anneke Says:

  Nu de batterijen erin en dan …. Ramona 🙂
  Geluk man! Betere tijden zijn onderweg.
  We komen snel weer ff buurten.

  Mzzl

 5. Janette en Fred Says:

  Hoi Jeffrey,

  We vroegen ons gisteren al af hoe zou het gaan met Jeffrey.
  Wel fijn dat het ijzer werk weg is.
  Zal zeker wennen zijn, alles maar stapje voor stapje.
  Gisteren een zonnebloem feest avond in Tiel gehad de jongeren
  leeftijd groep tot 45 jaar.
  Als je daar geweest was had het je zeker gerust gesteld daar zijn jongeren van onse leeftijd die hun hele leven afhankelijk zijn.
  We hebben met zijn allen met of zonder beperking een hele gezellige avond gehad
  ook van de dansvloer werd goed gebruik gemaakt.Als je dat ziet mogen wij niet mopperen. Is straks wel weer lekker wat bewegen tijdens het fietsen wat ritmische muziek en je fiets de sterren van de hemel.
  Groetjes aan Anita en we horen.

  Groetjes Fred en Janette.

 6. |Jochum Says:

  Hallo Jeffrey,

  Gisteren teruggekomen uit Parijs, afgezien van het weer, is ook de Eifeltoren geen startoptie; dus daarom maar Lachaise, Pompidou en terrasjes. Er is meer tussen hemel en aarde dan alleen vliegen.

  Jeffrey; voor jou is het wel afzien hé…… Sterkte! Binnenkort kom ik eens eventjes langs.

  Groeties Jochum en Tjitske

 7. k@@tje Says:

  Hee wat heb je met dat titanium gedaan? Wil graag nog een bijpassend setje bij mijn ketting en trouwring om in mijn lellen te hangen…
  Ziet er goed uit, zo die BBQ spiesgaten. Wel fijn ook dat je het zo gedailleerd verteld, zeg maar…. hooeeeuuaahg (kotsgeluid).
  Gaat de goede kant op dus! Super!

  Groetn uut Assndelft

Leave a Reply