januari 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23jan
  Panoramafoto (klik voor vergroting)

  Panoramafoto (klik voor vergroting)

  Rudi is weer de type miep, bij gebrek aan vrijwilligers.

  Het was een roerige nacht waarbij iedereen probeerde de slaap te vatten en te wennen aan de bedjes. Jan mocht zowaar een nachtje genieten van zijn nachtrust bij Anita op de kamer. Lepeltje-Lepeltje was niet toegestaan dus dan maar mesje-vorkje. Helaas voor Anita was Jan wat aan het houtzagen en werd het een onrustige nacht. Ze sprong een gat in de lucht toen ze, net als Jan, haar “één” persoonskamer kreeg. Alles is weer prima geregeld!

  Terwijl wij allen nog ruim op één oor lagen vertrokken René en Karin in alle vroegte om zich zo snel mogelijk bij ons aan te sluiten. Helaas hadden ze net na München veel last van file en kwamen ze, na elf uur rijden, om een uur of vijf aan bij het Pension. De rest stond zo rond zeven uur naast hun bed. Even douchen en om acht uur aanschuiven aan het ontbijt. Ook dit was weer prima in orde, het ontbreekt ons echt aan niets! Snel naar de lift, de laatste skipassen kopen en dan de gondel in. We skiën eerst even de beentjes los en gaan dan richting Köningsleiten. De pistes zijn goed geprepareerd en de zon staat strak aan de blauwe hemel. Het is weer echt genieten. We komen aan bij de Gerlosplatte waar we rond een uur of elf wat gaan drinken. Dan weer in de benen en we slechten de ene na de andere mooie piste.

  Het is erg rustig bij de liften en ook de pistes zijn bijna leeg. Het doel was om een lekker kippetje te gaan eten bij het “kippencrematorium” (zie Gerlos 2006). Helaas zijn de kippies op dus dan maar een soeppie of wat pasta. Na de lunch skiën we op ons gemak terug naar Gerlos. Onderweg maakt Daniël mooie film opnames van onze ski-capriolen. Helaas past dat nu even, qua grootte, niet op de site. Na een mooie skidag zijn we moe maar erg tevreden. Dat vieren we met een klein afzakkertje.

  Terug bij het pension even een frisse douche, waarna we René en Karin een warm welkom heten. Rond kwart voor zeven op naar het Hotel Oberwirt waar we ons te goed gaan doen aan het avondeten. Erg jammer maar daar waren ze nog niet helemaal op ons ingesteld. Uiteindelijk gaan we pas driekwartier later aan tafel.Het eten is goed dus niet meer klagen. Morgen zal het zeker beter gaan! Terug in het pension is het tijd voor de avondrituelen; de weblog bijwerken, spelletjes doen en wat drinken. Voor nu lekker slapen en morgen weer uitgerust op de latten.

  De route van vandaag (klik voor vergroting)

  De route van vandaag (klik voor vergroting)

  HIER de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 00:01

One Response to “Prachtige eerste dag”

 1. Marian Says:

  Wat een prachtige panoramafoto, de omgeving is ook een plaatje!
  groeten aan alle skiers en nog heel veel plezier in de sneeuw
  Marian

Leave a Reply