januari 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 24jan

  Het begint al aardig te wennen; om 7 uur op, lekker douchen, om 8 uur ontbijt en om 9 uur bij de gondel. Hoezo gewoontedieren… Vandaag heeft Bea een mindere dag. Ze heeft veel last van hoofdpijn en is erg misselijk. Dat betekent in bed blijven en niet mee skiën… Bummer! De rest gaat richting Zell. Het is niet zo stralend mooi weer zoals gisteren. Het is wat bewolkt maar niet echt koud. Kortom prima ski weer. Ook de pistes liggen er weer mooi bij. Ze zijn wel wat hard maar er is prima op te skiën.

  We steken via de Isskogel, de Kreuzjoch en Ubergangsjoch over naar het skigebied van Zell. Rond 11 uur gaan we wat drinken, Jasper geeft een rondje. Gisteren bij de afdaling van Köningsleitenspitze, op de rode 38, gaat Jasper vol in de ho-ijzers om even op de anderen te wachten. Dit deed hij zo goed, dat hij de harde bovenlaag weg schraapt en er opeens veertig euro verschijnt!! We genieten van het drankje en het mooie uitzicht. De pistes zijn hier erg mooi, lekker breed en rustig. Hier gaan we lekker voluit. Het doel is (speciaal voor René) om op de rode 18 uit te komen. Dat lukt zo rond half twee. Kortom tijd om te lunchen. En waar kan je dat beter doen dan in Rosi’s schnitzelshütte!! Dat wisten we nog van 2006. Schnitzels als deurmatten en erg lekker!! Na een werkelijke schranspartij is het weer tijd om verder te gaan.

  Op de Rosenalm raken we Daniël kwijt door een wat “onduidelijke afspraak”. Aangezien de tijd begint te dringen en we om vier uur de Teufeltal lift moeten hebben, skiën we verder. Danïel begint een race tegen de klok en boven op de Isskogel wachten we op hem. Zoals verwacht red hij het op tijd. Ik ski vast naar beneden naar het pension om te kijken hoe het met m’n moppie is. Helaas hou ik iets te veel rechts aan en neem de 34a in plaats van de 34. Dat betekent dat ik midden in Gerlos uitkom en een stevig stuk, op m’n skischoenen en de latten in de hand, moet lopen. Bekaf kom ik in het pension aan. Met Bea gaat het nog niet top, ze heeft de hele dag in bed gelegen.

  De route van vandaag (klik voor vergroting)

  De route van vandaag (klik voor vergroting)

  De anderen zijn op de piste nog wat gaan drinken en komen later ook aan. René en Karin pikken nog even een saunaatje en rond zeven uur gaan we eten, weer zonder Beetje… We krijgen hetzelfde lapje vlees als gisteren wat niet kan tippen aan de schnitzels van Rosi! Na het eten ga ik terug om de weblog te tikken en Bea gezelschap te houden. De rest gaat genieten van de wekelijkse skishow met vuurwerk. (Jeffrey: En ik heb bellende met Anita haar gedirigeerd naar de webcam van Hotel Platzer en haar zwaaiend vastgelegd). Ik draai d’r een punt aan en ga moe maar voldaan m’n bed in, even weer op krachten komen. P.S. De foto’s van Olaf en Daniël komen later…

  HIER de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:47

Leave a Reply