januari 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26jan

  Der Rudi verteld:
  Waar we deze week wel wat behoefte aan hebben is wat verse sneeuw. Gisteren was het al waarneembaar dat er een warmtefront binnen trok. Door deze warmte occlusie was het de verwachting dat er in de avond en/of nacht sneeuw zou gaan vallen. En wat schets onze verbazing? Het is rond zeven uur in de ochtend inderdaad gaan sneeuwen!!

  Na het ochtend ritueel gingen we, iets later dan normaal, weer op pad naar de lift.
  Een aantal dacht een snellere route te hebben gevonden en probeerde het veld achter het pension te door ploegen. Geen succes. Ons Multi-talent Jan heeft zijn ski’s aan de wilgen gehangen en omgeruild voor een snowboard. Om er even in te komen beginnen we vandaag maar even met de blauwe 3. Zoals verwacht gaat dit ook weer erg soepeltjes en nemen we de afdaling terug naar de gondel. Er is inmiddels al behoorlijk wat sneeuw gevallen wat het skiën wel wat zwaarder maakt. Er moet gewerkt worden! Voor Jasper is het te… Hij heeft veel last van zijn voet en moet onder zwaar protest afhaken.

  Wij nemen de gondel weer omhoog en duiken daarna meteen de zwarte piste op, richting Köningsleiten. Het sneeuwt nog steeds lichtjes en het zicht is wel wat minder. Door het harde werken licht het tempo vandaag wat lager maar zijn we wel toe aan een slok. Na de tweede lift omhoog richting Köningsleiten, gaan we wat drinken in de Almbar. René geeft een rondje! We nemen nog een aantal pistes en gaan zo rond half één richting het Larmach-Alm restaurant, beter bekend als het “kippen restaurant” (Jeffrey: of ook wel: “Kippen-crematorium”). Hier schransen we een heerlijk gebraden kippetje naar binnen.

  Na de lunch spelen we nog wat op de pistes en gaan rustig aan weer terug naar Gerlos.
  We blikken even terug naar 2006 waar we op deze pistes ook zeer veel “off-piste plezier” hebben gehad. We worden even emotioneel en pinken een traantje weg met het besef dat we us Stefke best wel missen!! Even flik snuiten en snel weer verder…

  Als we, na de gondel van de Isskogelbahn en de Ebenfeld X-press, weer boven aan zijn beland valt de groep voor de tweede keer uit elkaar. Ik vorm met René en Karin het “Heymen Bikkel Team” en skiën verder. Bea gaat op d’r gemakkie terug naar het pension en de rest zoeken en restaurantje op en gaan wat drinken. Na de slok houden zij het ook snel voor gezien en gaan ook terug. Zo rond drie uur zijn ze weer terug bij het pension. Ze verwachten daar het warme gezelschap van Jasper, maar helaas. Jasper houdt niet van stil zitten en is nog druk bezig om zijn wandeling rondom Gerlos af te ronden. Dat levert wel wat sleutel problemen op…

  De bikkels raggen nog drie keer in verschillende varianten de Isskogelbahn van boven naar beneden. Als ook wij de pijp leeg hebben gaan wij zo rond kwart over vier weer terug.

  De route van vandaag (KLIK!)

  De route van vandaag (KLIK!)

  René en Karin pikken nog even een saunaatje mee. Als ik op Bea wacht tot zij klaar is met douchen doe ik nog even een klein tukkie…

  Ik begin voor het eten vast met de weblog terwijl de anderen dobbelen of wat lezen.
  Om zeven uur is het weer tijd voor het avond ritueel dus op naar hotel Oberwirth voor het diner.

  Hier nog even wat statistieken uit mijn GPS tracker:
  Afgelegde Afstand max. snelheid
  23-01-2010 48,3 km 64,28 km/h
  24-01-2010 54,1 km 66,08 km/h
  25-01-2010 49,3 km 94,46 km/h !! (Jan, zou ik je hebben verslagen?? ;o)
  26-01-2010 54,4 km 60,28 km/h

  Zo voor vandaag weer genoeg, us Stefke zij dan altijd: Toetel en tot morgen!!

  HIER de foto’s van vandaag, en HIER nogmaals de link veur alle webcams (bewaar op je buroblad zou ik zeggen)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:48

Leave a Reply