januari 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 28jan

  Toen we vanochtend wakker werden was het al behoorlijk aan het sneeuwen en dat zorgde ervoor dat de drang om om 9 uur bij de lift te staan iets minder groot was als de voorgaande dagen. Maar om half 10 was heel de bups dan toch gereed om op pad te gaan. Er was voor heel de dag sneeuw voorspeld dus dat beloofde een mooie dag te worden.

  Al bij de eerste afdaling droop het enthousiasme van ieders gezicht af omdat de pistes zo mooi en goed skibaar waren. We besloten gelijk de afdaling naar het dal te maken, omdat de wind boven toch wel wat hard was. Ook de verbinding met Zell was nog niet open. Na een super afdaling weer snel met de gondel naar boven.

  Inmiddels was de verbinding met Zell al open en besloten we die kant op te gaan. Rudi en Bea vonden dat plan iets minder goed en zijn hun eigen weg gegaan. Zo te horen ook een goede keus want ze hebben heerlijk geskied en ook heerlijk gegeten. Ze hebben daarnaast toch nog 43 km geskied. Wat een prestatie!! Hierdoor was de groep vandaag dus niet compleet. Zelfs René en Karin zijn heel de dag bij de groep gebleven. Normaal raken we hun kwijt, maar ondanks de mist en sneeuwjacht konden we ze vandaag niet afschudden 😉 .

  (Judith komt op nu net binnen vol trots met haar nieuwe Ski-jack! O wat is ze trots. Heeft ze toch 2 dagen over nagedacht voor ze hem kocht, maar hij is wel mooi!!)

  Maar weer terug naar de dag: De rest is dus naar Zell gegaan en heeft de ontberingen doorstaan om over de kam te gaan. Kort samengevat: Veel wind, veel sneeuw, koude wind en nul zicht. Mooi skiën dus, waarbij weer erg veel geleerd is. We hebben in Zell een beetje rond geskied en weer bij de Schnitzelhut van Rosie gegeten. Daarna terug naar Gerlos. Gelukkig hebben de meeste liftjes van de superhandige kappen die je lekker uit de wind houden. Alleen het laatste stuk was weer ouderwets afzien. Snijden sneeuw en nul zicht op een skipad. Das dus niet fijn want dan kun je geen snelheid houden en moet je prikken (en de snowboarders onder ons lopen). Terug in Gerlos nog even moed ingedronken in onze Glühweinhütte en daarna de afdaling naar het dal gemaakt. Door de mooie sneeuwcondities was er gelegenheid genoeg om naast de pistes in de tiefschnee te skiën. Geweldig mooi en veel beter als op de pistes zelf natuurlijk.

  De route van vandaag (*KLIK*)

  De route van vandaag (*KLIK*)

  Iedereen heeft een geweldige dag gehad en de grenzen weer een stapje verlegd. De prognose voor morgen is dat het mooi weer gaat worden dus dat is prettig. We drinken nog wat in het hotel en luisteren ondertussen mee met de was-tip-instructie van Anita voor Jeffrey. Voor de liefhebbers: het staat ook op film!!

  Als iedereen zo beneden is gaan we weer eten bij Oberwirt, ons vaste restaurant. Gister hebben we heerlijke spies met frieten op. Iedereen vond dit de beste maaltijd van de week en altijd werd er gevraagd of we “naslag” wilde (een extra portie) maar helaas was er deze avond geen “naslag” mogelijk. Daarna hebben we de lokale pinautomaat leeg getrokken, want ook het pension moet betaald gaan worden.

  Nu zijn we even bezig de plannen voor morgen door te spreken. Er is een vaag plan om weer af te spreken met Jan en Lieneke, Russel en Rieka. Dus morgen lezen jullie wel weer wat onze belevenissen zijn geweest.

  Veel plezier met DE FOTO’S !!!  (Den Vlaom is de tikgeit, red.)

  HIER een fillumpie van Annie in de sneeuw (en Karin ook), en HIER zitten ze gezellig aan de thee. Als je  Quicktime met de browser plugin hebt geladen begint ie meteen af te spelen in een nieuw venster! (anders moet je hem opslaan en naar de mediaplayer slepen…)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:02

One Response to “HEUL VEUL sneeuw!”

 1. Tjitske Says:

  Ik verwacht op de weblog van morgen een uitgebreide mode-reportage van de nieuw aangeschafte ski-kleding (oude mag ook, als het maar leuk, sexy of cool geshowed is).

Leave a Reply