januari 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29jan

  Na het gebruikelijke ochtend ritueel weer op pad naar de piste. Nog even de flappen tappen voor het (contant) afrekenen van het pension vanavond en hup de gondel in, naar boven.
  We gaan door naar de top van de Isskogel. Vanaf daar maken we een mooie afdaling, over de goed geprepareerde pistes, helemaal terug naar de gondel. We kunnen merken dat het mooi weer is aan het forse aantal “lange weekend” skiërs en de drukte bij de gondel. We staan voor het eerst deze week in de rij! Gelukkig gaat de snelheid van de gondel omhoog en binnen een kleine tien minuten zitten we weer op onze krent in de gondel.

  Vandaag gaan we even ragge in het skigebied van Zell. Het is prima weer maar nog steeds best wel fris. Zeker in de Krimml-Xpress, maar het is mild in vergelijking met gisteren.
  Als we bovenop de Übergangsjoch staan nemen we de afdaling van Speicherteich (rode 20).
  Dit is een ontzettend mooie afdaling waar we eerder deze week dan andere club hebben opgepikt. Boven aan moet er even sanitair gerelaxt worden en een aantal van ons ontdooien.
  René, Karin en ik maken van de gelegenheid gebruik om nog eens naar benden te suizen.

  Als we via de nodige pistes bij de Rosenalm aankomen gaan we even lekker eten. Tijdens het eten komen Jan, Lieneke, Russel en Rieka tegen. We trekken nog even gezamenlijk op en daarna splits de groep zich weer langzaam op. De afdaling van de Übergangsjoch (21) is erg zwaar door de vele bobbels en de drukte. Uiteindelijk verzamelt de groep zich weer in onze vaste stubbe. Daar nemen we nog een afzakkertje en skiën rustig aan terug naar het hotel.

  route7

  Nog even snel wat inkopen doen en dan begint het grote inpak gebeuren, helaas morgen weer naar huis… Even fris douchen en dan aan het diner. Gedurende de week is het eten er op kwaliteit wel op vooruit gegaan, hoewel de porties nog wel aan de krappe kant blijven. Diegene die zich verheugd hebben op een lekker bord spaghetti, hebben niet echt de juiste keus gemaakt. Het menuutje met de casselerrib en fricandeau viel veel beter in de goot! Gelukkig hebben we de optie “nachslag” (extra portie) nog. Even de stukjes delen en er zijn in één keer veel meer blijde gezichten.

  Morgen gaan we allemaal vroeg op pad, met een lekker lunchpakketje van “Garni Anni” mee.

  We hebben een top week gehad, heerlijk geskied, alles heel gehouden en veel lol gehad!!
  Snel het verhaaltje up-loaden en dan snel het mandje in. De meeste liggen al op 1 oor…
  (P.S. ik was weer de typemiep en ik=Rudi)

  HIER de foto’s van vandaag, en HIER, HIER, HIER, HIER, HIER en HIER nog een fillumpie…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 15:01

Leave a Reply