juli 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02jul
  Stefke in de wei

  Stefke in de wei

  Stefke aan de tiep:
  Inspiratie is ver te zoeken vandaag, dus we houden het op een zakelijke opsomming der feiten.

  Het weer is afwisselend: dan weer veel bewolking met spetters, en dan weer felle opklaringen en stekende zon. We zijn na het ontbijt naar Sonntag gelopen via een mooi pad door de bossen en weiden. Af en toe heel warm en vooral in het bos was het brotsig. We hadden alletwee spijt van de lange broek. Geluk bij een ongeluk: veel dazen (steekvliegen) vandaag, en die konden dus niet in de benen steken.

  We kwamen uit in Sonntag bij de lift, en zijn toen naar de kerk gelopen (stukkie omhoog). Daar hebben we op een mooi bankje in de schaduw de lunch naar binnen gewerkt, en zijn we weer naar beneden gelopen naar de buurtsuper van Sonntag: de Adeg. We gaan boodschappen doen, en niet zo weinig ook. Beide rugtassen volgepropt, en nog een extra tas ook bijna vol. Daarna zijn we naar de bushalte gegaan en na een minuut of tien kwam de bus er al aan. 5 minuutjes later weer overstappen op een andere bus, die al stond te wachten. En binnen no-time werden we keurig voor de poort van de kempif weer afgezet. Super. Bussen zijn gratis hier, als je minimaal 3 dagen een kempif boekt. Heul goed geregeld!

  Oostenrijkse weidekat

  Oostenrijkse weidekat

  Terug op de kempif hebben we wat gehangen, gekeken naar nieuwe gasten, wat bier en rosé gedronken, en wat nootjes gegeten. Annie heeft zich verdiept in wat kaarten (plannen maken voor morgen) en heeft haar boek uit gelezen. (Die kan dus weer terug naar Annek P. na een jaar!). Stefke is gaan douchen en heeft weer 5 uur internet gekocht (voor 4 euzie). Inmiddels was het ook weer tijd voor het diner, dus deze kempif-kok heeft piepers gejast; bloemkool schoon gemaakt, en 2 kant-en-klare gemarineerde stukken vlees uit de Adeg in de pan gemieterd… Na 25 minuten was het dus etenstijd, en hebben we gezellig in de kempert gegeten want buiten stond een pittige wind en het spetterde af en toe.

  Het is nu 20:20 en Annie is aan het douchen, en ik dus aan het webloggen. De koffie en thee is gezet, en we hebben weer nieuwe Amaretto (voor in de thee/koffie en voor Annie tijdens het Yahtzeëen) dus laat de avond maar komen 🙂

  Oh ja, we kwamen er na het eten achter dat we vergeten zijn om brood te bestellen voor morgen… Damned! Nou ja… Er zit maar 1 ding op: Annie gaat morgenvroeg met de fiets naar Raggal om brood te halen… 😉  (Nee hoor: Annie wou zelf…)

  HIER nog wat foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:53

Leave a Reply