juli 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03jul
  Effe een klif-hengert veur het verhaal ;-)

  Effe een klif-hengert veur het verhaal 😉

  Annie is vandaag de weblog-sjaak…

  Vanmorgen gingen bij mij om 9 uur de luikjes open. Ik wist het meteen weer: ik zou brood gaan halen op de fiets in Raggal.  Het was droog, maar de bergen zaten helemaal in de bewolking, het was dan ook enorm vochtig. Dus ben ik na een klein half uurtje (Jef lag nog te pitten) op de fiets gestapt. Het eerste stuk ging makkelijk, naar beneden, maar na de brug ging het best steil omhoog en er kwam geen eind aan. Het was enorm zweten en na ruim 20 minuten kwam ik aan in Raggal. Het is een beetje een “doods” dorp, dus ik ging twijfelen of er wel wat te krijgen was. Het centrum was bij de kerk, dus nog weer een steil stuk omhoog ploeteren…. Gelukkig was daar een klein bakkertje en heb daar 8 semmeln en 2 croissants gehaald. Terug was geen probleem 😉 alleen het laatste stukje nog omhoog, om 10 uur stond ik zwetend en best moe weer bij de camper…. Dit keer niet meer vergeten om het brood te bestellen, want één keer dit s’morgens, vind ik genoeg. Het ontbijt smaakte des te lekkerder, dat dan weer wel.

  Annie = braaf

  Annie = braaf

  Toch nie-zo-braaf-nie

  Toch nie-zo-braaf-nie

  Rond 12 uur zijn we gaan lopen, naar de oudste brug van Vorarlberg. Dit is een heel oude houten brug die stamt uit het eind van de 18e eeuw, voorzien een dak, en overspant een bergriviertje. Vroeger was dit paadje de hoofdweg door het dal en werd belopen door allerlei mensen: handelsreizigers, boeren, burgers, en militairen. Hierna verder richting de rivier de Lutz, richting het dorpje Blond. Het werd steeds broeieriger weer en de zon kwam er lekker door. Alweer hadden we spijt van de lange broek… Ik zeg: voortaan altijd de korte broek mee in de rugzak!

  Eenmaal bij de rivier de Lutz was daar een soort stuwdam met blauw-groen water, heel apart. Daarna weer aan de andere kant van de rivier richting Garsella, dit was een hele mooie route, beetje klimmen dan weer dalen. En het bleef maar mooi weer, wat troffen we het toch, want de voorspelling was niet al te best! Vanaf Garsella weer stuk omhoog naar de camping, hier kwamen we tegen half 5 aan. En inmiddels was het weer een stuk minder geworden, geen zon meer en harde wind, heel jammer.

  We hebben nog een uurtje achter de camper gezeten met een biertje en een wijntje. Hierna is Jef fusili gaan koken en ik ben gaan douchen. We hebben heerlijk gegeten in de camper, want het waaide weer behoorlijk met miezerige regen. Morgen gaan we met de bus naar het eind van het Marul-dal en terug lopen, paar dagen geleden zijn we hier ook geweest, maar alleen maar het eerste stukje gezien.  Het achterste stuk dal schijnt ook heel erg mooi te zijn. We zullen zien!

  HIER weer een zooitje foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:33

2 Responses to “Raad eens wat: we hebben gewandeld!”

 1. nathalie Says:

  Hahahahaha meesterlijk die klifhengerttttt. Ik ben 100% hetero maar hier krijg ik het zelfs warm van Annie 😉
  (kan ook zijn omdat ik een uurtje pittig gefietst heb en de conditie van een gympie heb hihi).
  Jullie zijn een lekker stel.
  knuf
  nathalie

 2. marjon Says:

  Goedemorgen daar in Raggal,

  Goed zo Anita wat een inspanning al op de vroege morgen poeh man!!! eh vrouw!!
  Jullie genieten daar wel weer lekker, fijn wandelen heerlijk toch.
  Wij zitten nu weer thuis en hebben een gigantische Jet lag, zaten vannacht om 3.00 uur al bij de tafel ons lichaam denkt immers het is 18.00 uur ‘savonds zo raar!
  He veel plezier nog en als jullie weer thuis zijn doen we ff gezellig een bakkie en feliciflapsteerten we Jeffe mans nog ff.

  Liefs Marjon en Leo

Leave a Reply