juli 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05jul
  Annie en Stefke in de lift

  Annie en Stefke in de lift

  Annie is vandaag aan het woord:
  Vanmorgen stonden we op met stralend mooi weer. Het plan was om te vertrekken, maar we gingen twijfelen… Het was te mooi weer om de hele dag in de auto te zitten, en de berichten waren ongeveer gelijk aan die van woensdag, tja dus vliegen was ook een hele kleine kans. Het weer was te instabiel, met grote kans op snelle overontwikkeling, dus dat was ook geen optie. We besloten om toch nog een dag te blijven en van het mooie weer te genieten.

  Ik had nog een hele mooie wandeling gezien, dus die hebben we gedaan. We zijn eerste met de bus van 11 uur naar Faschina gegaan (1450mtr) en daar de stoeltjeslift gepakt naar 1850mtr.  Vanuit daar zijn we gaan klimmen naar 2000 meter om over kam te komen. Dit was wel even zweten in de zon, maar het was een fantastisch uitzicht. Toen we op de kam stonden, keken we in een kom wat heel ongerept was. Heel ver in het dal zag je de gemzen lopen. Het plan was, om vanuit daaruit naar Sonntag te lopen, via Fatnella alp en fontanella. Het was een hele steile afdaling, af en toe was het pad niet te vinden, we liepen in een hele grote kom en je voelde je heel nietig. Af en toe hoorde je een stenen vallen, dit kwam omdat de gemsen over hele velden van stenen liepen. De afdaling was heel erg mooi en langzamerhand werd het pad steeds duidelijker. Toen we de kom uitliepen en over een stenen pad liepen hoorden we een schel gefluit, we zagen de ‘mormeltieren” bij hun hol zitten op twee verschillende plekken. Met de verrekijker kon ik ze heel goed bekijken. Ze zijn net iets groter dan een kat en heel wollig in het haar.

  Turbo-cavia's

  Turbo-cavia's

  Het pad verder was af en toe best lastig, heel veel stenen en je kon zien dat er afgelopen winter heel veel sneeuw was gevallen, vele struiken/boompjes waren omgevallen en stukken van het pad weggeslagen. We kregen het idee, dat er nog weinig mensen langs waren geweest. Verder was het best een lange route, de totale afdaling was 1100 meter, Jef had aan het eind best last van zijn enkel, maar hij hield zich kranig en zeurde niet. (noot jeffrey:nou ja een beetje dan)

  Rond een uur of half 5 kwamen we in Sonntag aan, we moesten nog even pinnen, omdat we de camping morgen contant moeten betalen. We hebben nog even een ijsje gegeten en verder was het wachten op de bus naar Raggel Plazera (de camping). De bus ging later dan verwacht, maar rond half 6 waren we weer terug op de camping. Het was boven verwachting nog heel lekker weer, dus hebben we nog heerlijk in de zon gezeten met een biertje en wijntje. Om ons heen zag je steeds meer cumulus wolken ontstaan, dit was een heel mooi gezicht. We hebben nog even onze vakantie geëvalueerd, want morgen gaan we toch echt naar huis….

  Het is nu half 8 en Jef is bezig met pasta aan het maken, de zon is weg en er is steeds meer bewolking, het waait heel hard en in de verte onweert het hevig. Het lijkt erop dat wij er geen last van krijgen, maar tja, in de bergen weet je het maar nooit…. Doeiiiii

  HIER weer veul mooie plaogies.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:36

One Response to “Toch nog een daggie gebleven: topwandeling!”

 1. Tjitske Says:

  Jullie hebben weer prachtige wandelingen gemaakt. Die kriebels zijn vast weer goed onderdrukt. Nu de vliegkriebels nog.

Leave a Reply