juli 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23jul
  Stefke de Bergarbeiter

  Stefke de Bergarbeiter

  Gerard verhaalt:
  Na een heerlijke, maar enigszins koude nacht werden we in de stralende zon wakker. Dit belooft veel goeds. Met veel gekreun, geboer en gescheet werd de rest ook langzaam wakker. Normaal gesproken is Jappie het laatste, maar vandaag waren Miep & Jorden de dagwinnaars. Met verfrommelde gezichten (hoezo schoonheidsslaapje?) zaten we in het zonnetje te ontbijten. Daan had voor de hele groep broodjes gehaald en Stefke had voor de liefhebbers een heerlijke eitje gekookt.

  We kwamen traag op gang en na diverse kopjes koffie kwam de groep in beweging. Er waren al wat schermvliegers gelocaliseerd en dus begon de vliegjeuk aardig op te komen. Snel even wat voetendeo, zonnenbrandcrème en Labello opsmeren en dan als de bliksem op naar de Alpenrosenbahn. We hebben de pakzakken bij Jorden in de Benz gesmeten om vervolgens lopend naar boven te gaan. Op weg naar de lift zagen we al wat meer vliegerts in de lucht, dus we schroefden het tempo iets op. Bij de lift hebben we nog even overlegd wat het voordeligst was: een weekpas of meerdere dagpassen. Iedereen maakte zijn keuze en een paar minuten later zaten we in de gondel.

  Boven was het eskimo-fris > de temperatuur was ca. 7 graden en dat was een vieze tegenvaller. Maar goed, met mieretietjes hebben we het laatste meters gelopen. Enfin, na een lekker poosje twijfelen (de wind stond niet ideaal) besloot Stefke om als windummie te fungeren. Na een prachtige achterwaartse start vloog hij al snel weg en klom mooi richting de wolken. Na wat getreuzel besloot de rest ook om te gaan, behalve Jappie. Hij had bij het uitstappen bij de lift z’ n knar gestoten (één gondel hangt nu scheef op de kabel) en voelde zich niet lekker.

  Iedereen is met een ontspannen vlucht naar beneden gevlogen en prima geland…… op Pieter na. Hij had een ietsie pietsie last van turbulentie bij zijn landing en daardoor moest hij koortdansen over prikkeldraad. Het resultaat: een afgebroken afrasteringpaaltje en een
  vernield harnas als resultaat. Helaas, maar geen man overboord. Morgen gaat hij een harnasje huren bij de plaatselijke vliegschool. En natuurlijk een nieuw harnas bestellen. Na deze ene vlucht vonden we het welletjes en besloten om de Franziskaners op de kempif maar eens op te zoeken.

  Pano van het uitzicht naar het oosten

  Pano van het uitzicht naar het oosten

  Deze smaakten heerlijk en met de nu al gebruikelijke  droge worst erbij was het al snel gezellig. Met een paar man zijn we nog even met de auto naar Aldi  gegaan om boodschappen te halen. Hierna zijn we in een paar groepen gaan koken en Miep & Jorden zijn in het dorp de plaatselijke horeca wezen spekken. Het eten smaakte heerlijk, van ons allemaal!

  Nu zitten we met vers opgeschonken koffie (met dakn aan Stefke) lekker na te buiken. Het is zeer waarschijnlijk dat straks de Beerenburg, Sambuca en rode wijn weer rijkelijk vloeit, dus voor die tijd toch maar even de weblog bijwerken. We zijn nu simultaan aan het webloggen, Stefke doet de foto’ s en ik de teksten. We gaan de info plaatsen en doorlinken op zowel Onthouddezelink als op Mooidomdoen. We weten het, het is lui, maar wel errug makkelijk….

  Klik voor de plaatjes (ook nog een paar van gisteren)
  Cheerio,
  Sjeeraar

  Posted by Sjeeraar @ 20:53

3 Responses to “De eerste vliegdag”

 1. annie Says:

  Alles is heel herkenbaar!!! Ook zonder sneeuw. Als jullie Linda spreken, doe haar dan de groeten.

 2. nathalie Says:

  Halloooooooohh teckel schatjes van me. Fijn om te lezen en te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben. En goed om te zien dat Jappie en Stefke zulke fijne tentmates zijn geworden (hebben jullie serieus de quechuas zo knus aan elkaar geritst ???).
  Hier is het overigens ook prima weer op playa del balkonia, rundumhausen en Hintergarten. Dus de achterblijvers komen ook niks tekort 🙂
  Veel plezier nog en in gedachten geniet ik met jullie mee en zeg ik proost (dan drink ik toch niet alleen als ik aan jullie denk hihihi)
  Liefs en dikke knuf
  nathy

 3. Den Vlaom Says:

  Dames en heren,

  Ziet er goed uit!!
  Ben benieuwd of Westendorf aan ons vaste lijstje van toplocaties toegevoegd gaat worden. Heel veel plezier!

  Groeten Jan

  PS: Linda is weer terug in Nederland. Had contact met haar om op de heenweg een paar nachten te bivakeren, maar ze heeft alleen een week een groep gedraaid en is toen weer terug gegaan.

Leave a Reply