juli 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 24jul
  Onze Eieren-bak-koning

  Onze Eieren-bak-koning

  Pffff, het was vanochtend weer kreun en steun bij het opstaan. Marianne en ik hebben lekker geslapen en we hebben het niet koud gehad. De zon brand al lekker op de tent en ik moet op tijd opstaan. want ik ga voor het ontbijt gebakken eieren met spek en voor de liefhebbers daar nog een plak kaas over. Heerlijk! Daan en Stefke zaten al voor de tent en de rest lag nog te maffen. Maar al snel werd iedereen wakker door het lawaai van de anderen en kon ik beginnen met het 10.000 kilocalloriën ontbijt.

  Al snel rook de hele kempif naar gebakken spek en konden we aanvallen. Na het voortreffuluk ontbijt en een lekker bakkie koffie moesten we al snel de schaduw opzoeken, want het werd brotsig warm. Tegen 10 uur zijn we al naar de lift gegaan, want de vliegjeuk was erg. Pieter zou nog bij de vliegschool langs om een harnas te huren, maar helaas was er niets. Dus maar wachten op een telefoontje van Airtime met het verlossende woord dat er in Greifenburg nog een harnas over zou zijn. We gingen dus zonder Pieter naar boven.

  Bij de startplek waren al een aantal ‘vreemde’ piloten en na het gebruikelijke aftasten (anders gezegt: wie gaat als winddummy fungeren?) maakten we ons klaar om te vliegen. Snel zijn we na elkaar gestart en helaas was het boterzacht in de lucht. Na nog geen 20 minuten glijden stonden we dan ook weer enigszins teleurgesteld op de landing. Nadat iedereen de boel had ingepakt, gingen we weer naar boven. Daar hebben we nog koffie gedronken om vervolgens opnieuw naar de startplek te spazieren. Hier was het al lekker druk geworden. We hebben opnieuw even geluierd en wat cursisten zien starten. Er ontwikkelden behoorlijke wolken en we besloten om toch maar eens te starten. Stefke, Sjeeraar en Steenkamp starten vlot achter elkaar en Jappie volgde. Daan is op westkant gestart en moest even wachten op een goed startmoment. Ook nu stonden we helaas al snel weer op het landingsveld en we vonden het welletjes. Nadat de spullen in de auto lagen  hebben we bij de lift nog een biertje gepakt. Het was een leuke, maar niet al te bijzondere vliegdag… maar wel errug gezellig!

  Terug op de kempif zaten Marianne en Miep lekker in de zon te bakken. De fles rosé was half leeg en ze hadden zich prima vermaakt. Wij deden ons tegoed aan witbier, droge worst en chips. Pieter was om 15:00 uur naar Greifenburg te gaan, want er was gebeld door Airtime dat er een harnas voor hem was. Die zien we vanavond wel weer terug. Door Pieter zijn afwezigheid konden we mooi gebruik maken van zijn super-relaxstoel.

  Gerard had een inklappert...

  Gerard had een inklappert...

  Tegen 18:00 uur zijn we gaan koken en het was weer heerlijk. Stefke en zijn aangenomen zoon aten Turkey Tonight en de groep Jorden & Miep en
  Gerard & Marianne aten rösti met kalfsfilet en salade. Daan at in z’ n eentje astronautenvoedel. Lekker (duh).
  Tegen 20:30 uur kwam Pieter terug MET een nieuw harnas.

  Nu zitten we lekker na te buiken en te genieten van koffie met chocolade. En de eerste probleemgevallen zitten alweer aan de drank. Morgen lijkt een iets mindere dag te worden met kans op regen. Maar dat zien we morgen wel. Eerst nog maar even een borrel…. proost!!!

  O ja, het was vandaag op de kempif 28,7 graden in de schaduw.
  Voor foto’ s …. klik HIER
  Cheerio,
  Sjeeraar

  Posted by Sjeeraar @ 20:41

2 Responses to “Warm, warmer, warmst…”

 1. annie Says:

  Hmmm, ik ben best jaloers als ik dit zo lees en de foto’s zie! Ziet er weer gezellig uit! Maar dat idee van Jan lijkt mij ook wel wat…. Westendorf aan ons vaste lijstje van toplocaties! Lijkt me leuk vliegen, en ook handig met de lift!

 2. jantine Says:

  Ziet er wel weer errug gezellig uit!
  Ben best jaloers,..is het hier eindelijk prachtig weer,zit ik in de nachtdienst..
  Veul plezier daar!!X

Leave a Reply