juli 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26jul
  Stefke having fun

  Stefke having fun

  Verschrikkelijk, vakantie. Iedere dag drank,schranspartijen, dom ouwehoeren en veel slapen. En tussendoor mogen we ook nog leuke dingen doen, zoals vliegen. Ja, vandaag lijkt weer zo’n dag te worden. De verwachting is dat het ruim 30 graden wordt en da’s niet verkeerd. Alleen toen we opstonden was het beeld dat ik buiten zag iets anders. Het was erg bewolkt en het sputterde af en toe zelfs. De rest van de roedel zat al onder onze LTES en blijkbaar was ik de laatste. Dus gehaast heb ik me een beetje opgefrist en vervolgens met de rest lekker ontbeten.

  Af en toe begon het zonnetje al wat te schijnen, dus de hoop op vliegen begon toe te nemen. Tegen 10 uur zijn we dan ook naar boven gelopen en met de lift wederom naar boven te gaan. Eerst hebben we een bakkie koffie gedronken bij restaurant Alpenrosenalm. Inmiddels zagen we al andere piloten vliegen, dus zijn we ook maar naar de startplek gegaan. Al snel waren we allemaal klaar en vertrokken we achter elkaar. Helaas was de thermiek nog niet in de buurt, dus na een kleine 20 minuten vliegen stonden we weer aan de grond.

  Voor de 2e keer gingen we naar boven en zijn we weer naar de Alpenrosenalm gegaan, maar nu om een heerlijke lunch te nuttigen. Kaiserschmarren, gebakken camanbert, omelet en een marillenkuche gingen in een rap tempo naar binnen. In het zonnetje was het dan ook heerlijk vertoefen op het terras. Maaaarrrrrrrr, duty calls, want we zijn hier immers om te vliegen. Bij de start aangekomen was het lekker druk op de berg, maar ook in de lucht. En het ging lekker omhoog. Ook nu zijn we weer snel achter elkaar gestart en het ging werkelijk fantastisch. Jappie en Pieter konden helaas de thermiek niet goed vasthouden en waren na een half uurtje weer terug op aarde. Daan, Stefke, Jorden en ik konden iets makkelijker boven blijven en hebben er een klein uurtje over gedaan. Het was een erg leuke vlucht en we hebben lekker gevlogen. We kwamen ver boven de toppen uit en hebben zelfs met de kop in de wolken gevlogen. Vanwege de regen van de afgelopen dag was het erg vochtig in de lucht, wat mooie plaatjes opleverd.

  Op de landing stonden Marianne en Miep ons op te wachten (topwijven) en ook Annet & Jan Dinkla, vrienden van Miep & Jorden, stonden ons op te wachten. Annet & Jan zijn op doorreis en wilden eens kijken wat paragliden is. Na het pakken zijn we terug gegaan naar de kempif en hebben ons tegoed gedaan gebakken kippetjes, tomatensoep en brood. Heerlijk en simpel. Nu zitten we aan de koffie en de mannen zijn met de kippetjes thuis aan het bellen. Jorden, Miep, Annet en Jan zijn het dorp in te eten. Morgen verwachten we opnieuw een prachtige, warme dag en dus zijn de verwachtigen voor het vliegen ook erg hoog. We willen starten op de Hohe Salve, een berg aan de overkant van het dal. Nu gaan we zo aan de borrel en waarschijnlijk weer eens lekker vroeg in het mandje.

  De foto’ s

  Cheerio,
  Sjeeraar

  Posted by Sjeeraar @ 19:23

2 Responses to “Een prachtige vliegdag”

 1. HappyFace Says:

  Mooi dat iedereen weer lekker gevlogen heeft. Leo zit toch ook in Westendorf ?

 2. Marc Says:

  Keep it UP, guys!

Leave a Reply