maart 2014
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26mrt
  Pitstop

  Pitstop

  Stefke doet verslag van de eerste dag.
  Vandaag is de dag dat er weer een zooitje Laffe Teckels op pad gaan… En wel naar Andalusië in de Finka Maravilla Verde nabij Puerto Serrano. Daar waren Jappie en Nathy jaren geleden al eens geweest en toen ik de foto’s zag dacht ik meteen: daar moeten we met de Laffe Teckels naartoe…

  Het was wel retevroeg vanmorgen, want het vliegtuig vertrekt om 6:50 vanaf vliegveld Weeze, Düsseldorf, en dus moeten we er om 04:50 zijn, en dus moeten we om 02:50 in de auto zitten… Tjitske rijd met ons mee, en die was keurig op tijd. De reis verliep prima, en ook de verdere vlucht naar Malaga ging volgens boekje.

  Zoals gezegd reed Tjitske met ons (Annie en Stefke) mee; Jorden reed met Jan en Lieneke mee; Jappie reed met Woutert en Jacqy mee; Dirk en Jan10uh hadden geen verstekeling; en Bart reed ook alleen, omdat hij in zo’n godvergeten gat ver weg woont… 😉

  Het inchecken op Weeze verliep bij de meeste mensen prima, alleen Dirk had zijn pakzak in een soort ouwe grote kussensloop verpakt, en dat werd niet geaccepteerd door de dame achter de balie. Het leek in de verste verte niet op een tas of koffert, en der zat niet eens een handvat aan. En toen Dirk de vraag van wat er in zat eerlijk beantwoordde met: “Er zit een parapent in”, waren de rapen gaar… Er moest betaald worden voor “sportuitrusting”, en wel onmiddellijk… “ Ja maar…, ik heb al betaald voor bagage” … stamelde Dirk nog, maar de dame was – na de boardingpas van Jorden nagekeken te hebben, want die had ook een paraglider als sportbagage ingecheckt – onverbiddelijk: er moest NU 60 eurie extra betaald worden… Dirk accepteerde z’n verlies, en betaalde met tegenzin de 60 eurie…

  De douane leverde ook weinig problemen op, alleen mijn chirurgisch staal in m’n ledematen kostte mij een grondige fouilleer-beurt en de handscanner bleef op diverse plekken “hangen” wat weer vragende blikken opleverde. Lieneke was “vergeten” dat er geen vloeistoffen in de handbagage mogen zitten; of ze vond dat zonnebrandcrème geen vloeistof was; maar ze werd er wel uitgevist,… De de fles zonnebrand belandde met een boze blik van de beambte in de vullus… Blijft alleen nog het gevalletje Yoghurt van Tjitske over, die ze vergeten was vóór de douane op te eten, en nu genadeloos eruit gevist werd door de röntgenscannert… Het scheelde wel dat ze weer terug mocht naar de rij voor de scannert om hem daar even soldaat te maken. Daarna al na-boerend weer door de scannert en zag ze er stralend uit en waren we allemaal door.

  De vlucht verliep prima, en keurig op tijd arriveerde we op Malaga. “Even” de huurauto’s ophalen en hupsakee: op weg naar Puerto Serrano. We hebben totaal 5 auto’s, en allemaal Citroën Berlingo’s, dus we hebben onze club omgedoopt van Laffe Teckels naar de Berlingo-club. De eerste 4 Berlingo’s kwamen redelijk vlot na elkaar aan bij de finka; alleen Bart, (met Jappie en Woutert) kwam wat later, want hij moest nog even de staatskas van Spanje wat spekken, want ze hadden een bekeuring gekregen voor te hard rijden 😉

  Bij de finka Maravilla Verde weren we verwelkomd door onze gastheer- en vrouw: Jaco en Riét, en kregen we een welkomstborrelt aangeboden. Het is skitterrond weer, en de omgeving is PRACHTIG! In de middle of nowhere midden in de natuur en naast een rivier… Prachtig! Na nog een paar biertjes en al wat dies meer zijt hebben we de kamers verdeeld en zijn we gaan wandelen (tenminste: de sportievelingen onder ons). We hebben de berg tegenover de Finka verkend, en dat was skitterrond. We hebben o.a. de Hop en de europese kanarie gehoord, en veel vale Gieren gezien. Sommigen zijn – door gammele ledenmaten – iets eerder weeromgekeerd, om daarna neer te strijken bij de loungeplek bij het zwembad.

  Nu is het 21:00 uur en we zitten binnen in de woonkamert cq eetkamert cq zithoekkert, en hebben heerlijke paella gehad. helemaal top. Ik denk dat velen van ons het niet laat maken, want het is een lange- en intensieve dag geweest. Oant Moarn!

  HIER de foto’s…

  Volgende dag ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:43

6 Responses to “Laffe Teckels noar Spanje”

 1. Den Vlaom Says:

  Yes, weblog! Dank je wel Jeffrey! En Heul veul plezier allemaal!

 2. Rudi Says:

  @%~@%#@! Zit ik hier de laatste loodjes van mijn werkzame, productieve dag weg te werken, denk je WAT: zijn er GEEN foto’s… duhhh
  Gelukkig wel wat foto’s op de website van jullie onderkomen: PRACHTIG!
  Onze vakantie van vorig jaar is weer in 1 keer terug! DANK!
  Hé luitjes, geniet ervan en heel veel plezier!
  MZZL Rudi

 3. stefkeuutfryslan Says:

  Hebbie dan geen Facebook? daar staan altijd HEUL snel al HEUL veul foto’s op!!!!

 4. Den Vlaom Says:

  Wat een prachtig plekje hebben jullie! Echt midden in de natuur! (en wat een witte benen 🙂
  Jammer dat het nog niet vliegbaar is.
  Begin nu wel een beetje jaloers te worden…..

 5. De Laffe Teckel Weblog » Blog Archive » Skitterrond weer; iets te harde wind… Says:

  […] Laffe Teckels noar Spanje […]

 6. Miep Says:

  Hai, wat een mooi omgeving en een schitterend wandelgebied. Snel goed vliegweer voor jullie besteld zodat wij in Nederland ook nog wat gewone foto’s kunnen bekijken van paragliders in plaats van hangende en slapende gasten in een auto!
  Have funnnn, Miep. ( begrijp net dat Jorden naar huis komt )

Leave a Reply