maart 2014
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 27mrt
  Laffe Teckels bij Poniente

  Laffe Teckels bij Poniente

  We hebben heerlijk geslapen en het zonnetje komt al tussen de kieren van de deur van het appartement door als we wakker worden. Langzaam maar zeker komt iedereen z’n appartement uit zetten en gaat lekker een bakkie koffie scoren of een vers geperst Jus d’ Orange’ tje… We genieten heel relaxed van het ontbijt, en zien dat het best al pittig waait. We gaan vandaag met z’n allen kijken of er te vliegen valt op een van de startplekken van Algo. Eerst even de Super Mercado in voor wat eten en drinken en toen naar Poniente.

  Jorden en z’n verstekelingen (Tjitske, Woutert en Jacqueline) hadden we in Puerto dinges al afgeschud, dus die zijn behoorlijk aan het zoeken geweest. Gelukkig hadden we WhatsApp en SMS en hebben we ze de coordinaten door kunnen geven zodat de tomtom z’n werk kon doen. We hebben de startplek voor de wind richting van vandaag als eerste bekeken (Poniente), en ondanks dat 1 paraglider zojuist gestart was in een kort window van wat minder wind, hadden wij al besloten dat we dat niet gingen doen. Er stond een heul pittige (koude) wind, dus na inspectie van de startplek zijn we naar de andere startplek van deze pukkel gereden (Lavente). Nadat we deze ook geïnspecteerd- en bezwaffeld hadden, zijn we naar het restaurantje beneden aan de weg gereden, en hebben we daar lekker wat gegeten en gedronken in het zonnetje. Uit de wind is het heerlijk, maar boven op de top in de wind is het koud. Dat scheelt wel 3 jassen!

  Bart, Dirk, en Jan geloofden nog wel in het afzwakken van de wind, en zijn blijven wachten in Algo op een terras (samen met Jappie als chauffeur). De rest had na de weer-app van Spanje gechecked te hebben geen vertrouwen in het afzwakken van de wind en zijn terug gereden naar de Finka. Daar hebben we een heule mooie wandeling gelopen. ’s Avonds hebben we weer lekker gegeten bij Riet en Jacco: Penne met Pollo (en vis voor Tjitske) met ijs toe… Heerlijk!

  Het moet gezegd worden dat we waarschijnlijk wat tegenvallende weersomstandigheden hebben voor wat betreft het vliegen… De komende dagen is bewolking en neerslag voorspeld, dus we zullen zien of dat ook echt doorzet. Zondag lijkt nu nog wel prima, maar daarna is weer bewolking en mogelijk neerslag voorspeld. Nou ja; we zien wel… gezellig is het in ieder geval! Gelukkig kun je hier prachtig lopen en fietsen en is er veel te zien op gebied van cultuâh en natuâh…

  HIER de foto’s van vandoage.

  <-  Vorige  Volgende  ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:27

2 Responses to “Skitterrond weer; iets te harde wind…”

 1. Gerard Says:

  Hey Teckels,

  Het ziet er mooi uit daaroh. We zijn niet jaloers…. echt niet (wel!!!). Kom maar op met die foto’ s, want het ziet er prachtig uit.

  Cheerio,
  Sjeeraar

 2. Karel Says:

  goed aangekomen in BE, vollenbak zon hier en in T-shirt hier rondgelopen. Groetjes aan iedereen (ik maar van eentje kunnen afscheid nemen deze ochtend, de rest zijn blijkbaar luilekkereslapers 🙂
  hopelijk wordt het ginder beter weer want deze ochtend was het maar droevig.
  carpe diem!
  grtjs
  C@rlito
  broer van Plonske

Leave a Reply