maart 2014
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 28mrt

  20140328-114522-Spanje

  Lieneke doet vandaag het verslag:
  Vanochtend toen we wakker werden tikte de regen zachtjes tegen het raam. Dus geen haast om aan het ontbijt te verschijnen. Om een uur of 9.00 toch maar richting woonkamer gegaan. En inderdaad, zo langzamerhand druppelden er steeds meer teckels naar binnen.

  Tijdens het heerlijke ontbijt kwam Jacco met het idee dat het met dit weer mogelijk is om een show bij te wonen van de Andalusïers in de Koninklijke rijschool in Jerez de la Frontera. De mooie witte paarden. Na even gekeken te hebben bleek dat vandaag niet een show was, maar wel een training van de paarden. Dit wordt dagelijks gedaan, bovendien is daar veel meer te zien dan alleen de paarden. Er is een paardenmuseum en ook Sandeman deelt hier zijn geheim. Dit was voor de jongens wel erg aanlokkelijk, want dit is inclusief een sherry proeverij. Toevoeging Jeffrey: Wat erg leuk was, was dat verschillende Sherryvaten handtekeningen en foto’s hadden van beroemdheden die Sandeman ook bezocht hadden. Daar zaten veel Nederlandse voetballers en trainerts bij waaronder Frank of Ronald de boer, Ronald Koeman en Louis van Gaal. Dirk en Jan waren een beetje balsturig, en hadden een krijtje gevonden… Dus op een onbewaakt ogenblik hebben zij ook als “ Nederlandse beroemdheden” hun handtekening op de vaten gezet… Zie de foto’s 🙂

  Zo gezegd zo gedaan. Het merendeel is vertrokken richting Jerez de la Frontera. Hier hebben we een groot gedeelte van de dag doorgebracht. Eerst een rondleiding tussen de paarden, training, stallen, zadelkamer en stukje show. Een gedeelte was al eerder vertrokken naar de proeverij. Anita, Tjitske en ik (Lieneke) zijn nog naar het museum geweest terwijl de rest alvast naar de proeverij was vertrokken. Toen we hen later opzochten hadden ze net de rondleiding gehad en mochten ze gaan proeven. Sherry met tapas, niet verkeerd.

  20140328-132848-SpanjeNa deze leerzame periode zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje in het centrum. Hier hebben we diverse tapas besteld met een flesje wijn en fris voor de chauffeur en onze zwangere Teckel. ”Time flies when you are having fun”, dus was het snel tijd om weer terug te gaan naar huis om daar een uur of acht te gaan eten. Jorden en Bart waren achter gebleven om het ford te bewaken.

  HIER weer een bulte ploagies van vandoage…

  <- Vorige     Volgende ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:26

One Response to “Peerden kiek’n en Sherry zoep’n”

 1. Miep Says:

  Hai lieve mensen,
  Wat een mooie omgeving, mooie farm en wat een gezellige grappige lui. Jammer dat ik er niet bij kan zijn !!!
  Hopelijk morgen ( zondag ) en de rest van de week supergoed vliegweer! De klok gaat hier zo een uur vooruit.
  Veel funnnn nog, Miep.

Leave a Reply