maart 2014
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29mrt

  20140329-121808-Spanje

  Stefke doet verslag:
  Vanmorgen stonden we op met bewolkt weer, maar wel droog. De verwachting is dat in de loop van de middag het zonnetje erbij komt. Jacco had een leuke wandelroute beschreven bij El Bosque, dus dat gingen we doen met z’n allen. Wel de pakzakken achterin, want wellicht wordt het vliegbaar vandaag, en bij El Bosque kun je ook vliegen.

  De wandeling begon beneden aan de rand van het dorp langs een beekje, en voerde ons helemaal naar boven. Je liep continue langs de beek en half onder de bomen en bossages. Omdat het zaterdag is waren we helaas niet de enige. Af en toe kwam er een colonne met wandelaars ons tegemoet. Aan het eind van de route kwamen we in een gehuchtje met een paar barretjes en terrasjes. Daar zijn we neergestreken in het zonnetje en hebben een lekker een bakkie koffie en thee gedronken. Vervolgens zijn we langs de weg weer naar El Bosque gelopen. Onderweg kwamen we de afslag tegen die naar de 2 startplekken voerde, en zagen we ook al een aantal paragliders in de lucht. Dus we kregen enorme vliegjeuk en hebben snel de auto’s opgehaald en zijn naar de startplek gereden.

  Op de startplek stond een pittige bries, maar het zag er verder goed uit. Als professioneel winddummy ben ik uiteraard als eerste gestart en ging al meteen lekker omhoog. Al gauw volgde Dirk, Bart en Jan ook. De rest van de piloten vond het iets te sportief en besloten niet te vliegen. We hebben heerlijk gevlogen en genoten van het uitzicht van de omgeving en het vliegen met de Vale Gieren. Want daar sterft het hier van, en het is ontzetten gaaf om met zo’n overmaatse plofkip – met een spanwijdte van 2,5 meter – in dezelfde thermiekbel te zitten… Na een uurtje hadden we het wel gezien en zijn we geland. Al gauw kwamen de niet-vliegers ons oppikken bij de landing, en zijn we weer naar Puerto Serrano gereden.

  Eenmaal terug bij de finka hebben we een heerlijke Ländebier en droge worst/chips genuttigd op het binnenplein, en hebben lekker nog even gezeten. ’s Avonds zijn we met Riet naar Puerto Serrano gegaan om lekker tapas te gaan eten. Dat was heul lekkert en heul veul… En nadat we deze schrans- en zuippartij hebben afgerekend hadden (9 eurie pp inclusief fooi!) zijn we weer terug gegaan naar de Finka. Daar aangekomen hebben we nog wat exotische alcoholische versnaperingen naar binnen gewerkt, en zijn toen noar bedde goan…

  Het was een skitterronde dag en supergaaf dat we gevlogen hebben. Het weer wordt trouwens veel minder slecht dan oorspronkelijk in de voorspellingen stond. We krijgen zoals het er nu naar uitziet geen regen meer en in ieder geval nog 2 vliegbare dagen. En dinsdag lijkt ook goed, maar te harde wind om te vliegen. Dan gaan we gewoon wat anders doen 🙂

  HIER de foto’s van vandaag.

  <-  Vorige  Volgende  ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:54

Leave a Reply