maart 2014
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 31mrt
  Bosjesman

  Bosjesman

  Stefke doet verslag:
  Na een heul slechte nacht mijnerzijds (ik had last van te veel knoflook/eten/drank) stonden we weer met zon op. Het is heerlijk weer, maar weer is het wat onstuimig in de lucht. We hoopten dat het buiten het dal wat minder zou zijn (minder venturi effect). We hebben lekker ontbeten en zijn toen richting startplek Levante (Algo) gegaan.

  Anita en Jantine gaan naar boven lopen vanaf Algodonales, dus Jappie heeft ze aan het begin van het pad afgezet. De rest is naar de landingplaats gereden om daar even op Jappie te wachten. Boven aangekomen was het skitterrond weer, en der zaten al een paar pents in de lucht. Sommigen zaten al skyhigh. Het was start baar dus zijn we gauw gaan klaar maken. De wind kwam het beste op de startplek rechts (ZW) dus ik stond daar als eerste klaar. Even een rustig momentje afwachten en hupsakee: rustig opzetten en omdraaien. Toen dat gebeurd was kwam er een ontzettende windvlaag die mij naar achteren katapulteerde, en ik lag met m’n reet tussen de doornstruiken… Bummer! Even uitgebreid de lijnen uit de bosjes macramëen en de stekels uit m’n scherm halen en constateren dat de wind wel hard geworden is en ook gedraaid. Wellicht zou het op de ZO helling beter gaan, dus zijn we daar heen gelopen. Maar daar ging het ook steeds harder waaien, dus ik besloot om niet meer te proberen. Dirk had de boel ook al klaar en deed toch nog even een dappere poging. Toen ook hij na rechtstandig omhoog getrokken te worden achteruit op de helling werd gekwakt was het helder: niet meer vliegen vandaag… Jammert… Achteraf gezien haden we een uur eerder op de helling moeten staan, want dan hadden we wel kunnen vliegen.

  Peerdried'n

  Peerdried’n

  We hebben de boel ingepakt en zijn toen naar Algodonals gegaan; sommigen met de auto, en sommigen lopend. Daar hebben we heerlijk op het terras gezeten en genoten van een kleine lunch (ahum). El broodje of gerecht viel 3x zo groot uit dan verwacht dus we hadden weer veuls te veul. Daarna zijn Anita en Lieneke richting Olvera gegaan want ze gaan vanmiddag paardrijden. De rest is weer terug gereden naar de finka en hebben zich neergevlijd bij het zwembad vergezeld met een biertje. Nadat we een uiltje geknapt hadden op de stretchert hebben sommige dorpsgekken zelfs nog gezwommen (Bart, Jan en Stefke).

  ’s Avonds hebben we lekker ge-barbeque’ t en al weer een mooie – helaas niet vliegbare – dag is weer voorbij. Morgen wordt nog meer wind voorspelt, dus de bedoeling is dat we een uur eerder boven zijn, dus de wekker moet iets vroeger.

  HIER de foto’s van vandaag.

  <- Vorige  Volgende  ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:11

2 Responses to “Peerd ried’ n en (bijna) gevlogen”

 1. Patries Says:

  Anita, wat leuk dat jullie paard gereden hebben. Zo te zien zien die er wel goed uit, in tegenstelling tot de honden daar begrijp ik. Nog veel plezier! Groetjes vanuit ook een zonnig Noorwegen.

 2. stefkeuutfryslan Says:

  Klopt wel hoor… Jij bent te snel! 😉

Leave a Reply