mei 2014
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05mei
  Skitterronde vergezichten vanuit de lucht

  Skitterronde vergezichten vanuit de lucht

  Als we vanmorgen de tent open doen dan zit alles onder de rijp. Het was koud vannacht en heeft best gevroren. Maar het zonnetje schijnt en alles dampt. Dat belooft wat!!! We hebben lekker ontbeten in het zonnetje en toen is een delegatie Teckels naar de 500 m. start gegaan “om even in te komen”… De anderen geloofden het wel en bleven lekker koffie zoepen en webloggen. Jorden, Jasper en Wilma hebben een lekker vluchtje gemaakt en het was al best thermisch zo vroeg in de ochtend.

  Toen hebben we nog maar wat koffie gedronken, en omdat er nog niemand van de Emberger kwam en het al best thermisch was besloten we (Jan, Bart en ik) om naar de 500 m. plek te gaan en hem dan omhoog te schroeven… Dus we hadden opdracht… Was dit wellicht hoogmoed? 😉 De anderen wilden wachten tot het weer wat rustiger zou worden en wilden rond 14:00 naar de Emberger.

  We zijn alledrie vlak achter elkaar gestart en op zoek naar een bel de ons omhoog zou voeren… Na heel veel pielen moest Bruggenkamp opgeven, en na 20 minuten was het voor Bart ook afgelopen en moest ie landen. Ik had meer geluk (ervaring! ;-)) en ben links afgeslagen en heb daar net zo lang gepield tot ik een mooie belletje kreeg en naar boven gevoerd werd. Afijn, lang verhaal nog langer: ik heb bijna 2 ½ uur gevlogen tot bijna 3000 meter en ben naar Stagor geweest (de Alm even fotograferen) en richting het kruis achter de Emberger. Daar heb ik nog samen met een Vale Gier (!) in een bel gezeten, want natuurlijk super was. Op een gegeven moment was ik moe en mos ik piss’n, en ben ik naar de landing gegaan.

  De rest is dus naar de Emberger getogen en nadat Bart en Jan gestart waren hebben Jasper, Wilma en Jorden maar even gewacht omdat het voor hun té turbulent was. Het was vandaag Bart z’n dag ook niet, en na een aantal inklappers en een frontstall was ie het zat en ging naar de landing. Bruggenkamp heeft wel mooi gevlogen en is uiteindelijk geland omdat de B in het uur zat ;-). Een uurtje later was het wat rustiger geworden boven en zijn de overige laffe teckels ook gestart.

  Jasper en Jorden waren ook heul tevree, en Wilma had ook een leuke vlucht en had een enorme brabantse smile “Dans la Tête”. Nu zitten we gezapig te klessebessen in de middagzon en sommigen gaan douchen. vanavond gaan we wat pluimvee uitmekaar trekken dus dat word smullen!!!!

  HIER heul veul foto’s van het vliegen 🙂

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:08

One Response to “Mooie vliegdag (hamertje-tik-dag)”

 1. Dirk Says:

  Mooi dat iedereen naar tevredenheid gevlogen heeft !!
  Jappie z’n eerste weer ?

Leave a Reply