mei 2014
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08mei
  Eten bij Marina

  Eten bij Marina

  Na de regenachtige dag van gisteren worden we wakker met stralend weer en dampflarden langs de berghellingen. Het beloofde een mooie dag te worden. Zoals gebruikelijk hebben we op ons gemakkie ontbeten en zijn toen naar de Emberger getogen. Daar was het nog best fris, en mijn korte box was wel erg optimistisch. De bewolking was maar lastig weg te branden door de zon en het leek steeds donkerder te worden. Er bleven we 2 high-end schermen hangen dus ik waagde het erop, want ik vertrouwde die wolken niets. Eenmaal gestart was het even zoeken en peuteren maar uiteindelijk kwam ik dan toch op cloudbase. Het plan was om een biertje te gaan vatten in Lienz, dus nadat ik even “gewacht” heb op de anderen ben ik westwaarts vertrokken. Wilma, Bruggenkamp en Jorden stonden redelijk vlot weer op de landing, maar Bart wist zich naar de hoogspanningsleidingen voor Lienz te vechten. Ik zat inmiddels bij Lienz op 2700 meter en via de porto hoorde ik hoe Bart aan het vechten was om omhoog te komen. Ik mos na 2 uur vliegen helaas weer pizz’n dus terug vliegen was geen optie. Met de hoop dat Bart het zou redden en we een biertje konden drinken op het terras naast het treinstation van Dölsach heb ik heb daar in de buurt aan de grond gezet. Hellaas vond Bart zijn Waterloo bij de hoogspanningsleidingen en moest hij landen bij Oberdrauburg.

  Ik heb de boel ingepakt en heb de trein genomen, waar Bart bij Oberdrauburg ook instapte 🙂 Wilma en Bruggenkamp zijn vrij vlot nadat ze geland waren weer het busje ingestapt naar de Emberger, en hebben daarna een heerlijke vlucht kunnen maken richting Stagor en de Weissensee. Wilma heeft proef gevlogen aan de Arcus 7 en haar reactie eenmaal geland bij de kempif was: Nou, strik erom en geef maar hier… 🙂

  We hebben daarna met z’n allen heerlijk gerelaxeerd en zijn ons toen gaan klaar maken om naar de familie Winkler te gaan, want daar zijn we vanavond uitgenodigd om te eten. We konden met z’n zevenen in de Benz van Steengroeve, maar dan moesten er wel 2 in de kattebak. Geen enkel problem dus.

  Nou het eten en drinken bij Marina en Seppie was natuurlijk weer super-de-luxe! We kregen heerlijke Bauernkrustl met gebakken ei en bockworst. En dat werd natuurlijk ruimhartig weggespoeld met bier en schnapps 🙂 En als toetje kwam er nog eens een paar vierkante meter Apfelstrudel met liters vanillesaus.. Héérlijk! We hebben ook nog even de nieuwe keuken bewonderd en de rest van de verbouwing. Heel erg mooi. Miranda kwam trouwens ook neg even langs om afscheid te nemen want ze ging vanavond terug naar Nederland.

  Na dit feestmaal en diverse soorten/glazen schnapps was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Al na-boerend en kompleet volgevreten hobbelden we weer naar de kempif toe. Al gauw lag iedereen te meuren…

  HIER de foto’s van wederom een skitteronde dag!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:25

Leave a Reply