mei 2014
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09mei
  Mooi vliegweer

  Mooi vliegweer

  Vandaag de laatste dag want we gaan morgen naar huis… Tenminste; Jasper weet het nog niet. Het is mooi weer vandaag maar er zou wellicht overontwikkeling kunnen komen, dus op tijd gaan vliegen. Na het ontbijt zijn we zo zachtjes aan gaan klaar maken en voor twaalven waren we op de Emberger 🙂 Het is mooi weer en een stuk minder koud dan gisteren. Het duurt wel even voordat het droeg, maar toen de eerste mantra beef hangen ben ik gaan klaar maken en weggestart. Het was best even zoeken en de thermiek-speurneus gebruiken vandaag, maar uiteindelijk zat ik al weer gauw op 2500 meter. De rest was ook weggestart en uiteindelijk was Bart het eerste bij mij in de buurt en heb ik hem door de porto gevraagd wat we zullen gaan doen. Mijn voorstel was om eerst westwaarts te vliegen richting Lienz, gezien de meteowind vandaag. dat vond bart een goed plan en we zijn vertrokken. Ook Bruggenkamp kwam onze kant op maar die zat wel wat laag. De rest was richting landing gegaan.

  Uiteindelijk moest Bart opgeven en landen bij het kerkje, en Bruggenkamp na een dapper gestreden gevecht ook. In me eentje naar Lienz vliegen leek me ook niets dus benk ook omgekeerd. het was best turbulent boven de kam en harde tegenwind, maar gelukkig zat k lekker hoog en kon overal heen vliegen. Na 1 uur drie kwartier had ik geen zin meer en ben geland. Bart en Bruggenkamp zijn opgehaald door Steengroeve.

  ’s Middags hebben we lekker gechilled in de schaduw, behalve Miep want die lag lekker te sudderen in de felle zon. We hebben ook alvast wat opgeruimd en afgebroken want we gaan morgen naar huis, en dat scheelt weer werk. Ik heb de Vaude tent afgebroken en de Quechua neergepleurd en de auto vast volgebouwd.

  Na nog veul meer hangen en slapen en ouwehoeren zijn we gaan douchen en gaan eten in het restaurant. Na het eten zijn we de laatste avond gaan genieten onder de shelter en het is nog heel zwoel en overal horen we de krekels. Klap op de vuurpijl was dat Wilma een fles Schrobbelér tevoorschijn toverde en tussen neus en lippen door nog even vertelde dat ze jarig is vandaag… Nah ja zegggg! Gek wijf 🙂 Morgen gaan Jorden, Miep en ik ontbijten in het restaurant en de rest voor de tent of kempert. Daarna gaan we op hûs an

  HIER nog een paar foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:14

One Response to “Laatse vliegdag”

 1. Marc Says:

  WILMA, van harte gefeliciteerd!!!

Leave a Reply