mei 2014
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 18mei
  Lierveld Stegeren

  Lierveld Stegeren

  Stefke doet verslag.
  Het was prachtig lierweer dit weekend, dus hebben we daar gretig gebruik van gemaakt.

  Gisteren zijn we naar PNN in Hooghalen gegaan, waar de gebrevetteerden vanaf 13:00 mochten vliegen. Helaas stond de wind 90 graden (en meer) cross op het veld dus kwamen we niet hoog met oplieren. Wellicht hadden we meer uit de dag kunnen halen als we eerder omgedraaid hadden en de diagonale lierbaan hadden gebruikt, maar dat is helaas niet gebeurd.  Jasper heeft zaterdag wel de vlucht van de dag gemaakt en is na een mooie bel achter het Hijkerveld geland. Verder bracht de dag niet waar we op gehoopt hadden.

  Vandaag wilden we eigenlijk weer naar PNN in Hooghalen gaan om de matige dag van gisteren goed te maken, maar omdat vandaag kennelijk te vol zat kregen we geen toestemming… Heel jammer. De roedel Teckels kon dus niet met elkaar vliegen. Gelukkig hadden we een heule goede “uitwijkmogelijkheid” en zijn we (Jasper, Dirk, Jorden en ik) naar Eurofly getogen die een mooi lierveld hebben nabij Stegeren en waar iedereen vanaf 11:00 kan komen lieren.  Jasper en ik hebben vaker bij Eurofly gevlogen, maar dat was in Getelo. In Stegeren waren we nog niet eerder geweest, dus dat was erg leuk. Dirk en Jorden waren nog niet eerder bij Eurofly geweest. Het lierveld bij Stegeren is 1200 meter lang en is noord-zuid georiënteerd. Dus ook hier stond de wind vrij cross, maar door de lengte van  de lierbaan kwamen sommigen toch redelijk de lucht in.

  Er was vandaag over de 2e periode matige thermiek voorspeld, en het was lastig om de bellen te vinden en in de lucht te blijven. Je moest een beetje mazzel hebben dat je in een bel afgezet werd met het oplieren, anders had je geen kans. Een aantal piloten hadden die mazzel (waaronder ik) en konden een klein uitstapje maken. Ik had van te voren de kaart bestudeerd en had gezien dat met de windrichting van vandaag de camping/theetuin “Boerhoes” goed te doen moest zijn. Boerhoes is een prachtige minicamping en theetuin van kennissen van ons en ik had hem altijd al in het “vizier”. Vandaag is dat dus gelukt, ondanks dat ik westelijk van Dalfsen nog slechts op 119 meter zat! (zie flightlog). Dus dat was erg gaaf. Ik ben geland net achter het dijkje onder het toeziend oog van een schare campinggasten. Het jammer was dat Antje en Thomas en de kids niet thuis waren, maar wel de 2 “oppassers”… Nou ja, ik heb in ieder geval een paar mooie foto’s kunnen maken van hun camping en de nieuwe nevengeul. Ik heb daarna rustig kunnen inpakken op het erf onder en boom en ben toen in de theetuin gaan zitten met een lekker bakkie koffie. Jasper was al onderweg om mij op te halen dus dat was goed geregeld.

  Eenmaal terug op het lierterrein toverde Jappie 2 koele Franziskaners uit zijn Kempertje, en zijn we nog even gaan helpen met inpakken van de spullen van Eurofly. Daarna hebben we het “Eurofly-huis-terras” opgezocht in Ommen, en hebben we daar samen met een delegatie Eurofly-gangerts nog een lekker witbiertje genoten. Uiteindelijk is het dus toch een hele leuke dag geworden!

  HIER de foto’s van vandaag en hieronder kun je met me meevliegen (maar dan 32 x zo snel). Schuif even naar 35 seconden anders moeij lang wachten ;-):

  Doarama
  doarama.com

   

  Posted by Sjeffrie @ 11:33

4 Responses to “Mooi lierweekend”

 1. Marc Says:

  Mooi gevlogen, maar op mijn iMac doet het doarama-ding het niet. (wah moek doen?)

 2. Rene Says:

  Hij doet ut bij mie ok nie.

 3. Jeffrey Says:

  Als het goed is moet iet het doen. Je moet denk ik wel Flash hebben (en dat is een probleem voor Mac OS)

 4. Rene Says:

  Hij doet et Jeffrey.

  Laatste stukkie was wel even spannend.

  Mooi gedaan.

Leave a Reply