september 2014
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01sep

  We hebben lekker geslapen maar zijn vaak wakker geweest. Het heeft vannacht af en toe stevig geregend, maar als we de luiken open doen is het redelijk mooi weer. De zon komt er steeds vaker door heen en dan brand ie er ook op. Kop onder de kraan en lekker ontbijten.

  Skitterronde watervallert

  Skitterronde watervallert

  We hebben vandaag met de fiets de omgeving verkend. En omdat het behoorlijk warm was toen we ons gereed maakten bij de kempert, waren we voor de rest van reis af en toe behoorlijk under-dressed… Het was berg-af en zonder de zon best koud a en toe, terwijl het berg-op zweten geblazen was. Maar het ging verder allemaal prime en we hebben en kleine 40 km gefietst door een prachtig landschap. Het is hier heerlijk rustig en je hebt hier skitterronde natuur. We hebben o.a. een goudvink gezien, putters, kramsvogels, rode wouwen, een platgereden vuursalamander en heul veul buizerds en valkjes. En bij elk plaatsje hebben we de kerk van binnen bekeken. Ook hebben veel van die dorpjes nog zo’n oude wasplaats. Erg geinig om te zien.

  Een uur of half vier waren we weer in “ons” dorp en hebben we even wat boodschapjes gehaald (bier, camembert, stokbrood en kalkoenfilet veur de chicken tonight 😉  ). Toen we weer op de kempif waren scheen de zon dat het een lieve lust was, dus we hebben ons neergevlijd op de ligstoelen en hebben heerlijk liggen te zonnen. Ook de franse kaas en rode wijn smaakte uitsteekbaar! We hebben nog een tijd gerelaxerd en gelezen, en toen werd het al wat frisser en zijn we onder de douche gesprongen.

  Eenmaal fris gedouchet ben ik weer de kempif-kok gaan uithangen en hebben we een heerlijke “turkey tonight” genuttigd met vla toe… Ik zeg: “Buuuuuurp”. Nu zitten we aan de koffie/thee en ben ik ant weploggen en A. Skildert zit met haar neus in het boek “Last minute” van Linda van Rijn… Morgen gaan we verkassen naar een bos-kempif en uurtje verderop nabij het plaatsje Lac de Rouges Truites.
  HIER de foto’s van vandoage… (Kan ook nog een uurtje/dag duren voordat ze erop staan)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:27

Leave a Reply