september 2014
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02sep

  Toen we vanmorgen de rolluiken open deden zagen we een staalblauwe hemel… Skitterrond weer dus. We hebben de stoelen en tafel in de zon gezet en zijn daar heerlijk gaan ontbijten. We gaan gaan vandaag verkassen naar een mooie boscamping nabij “Lac des Rouges Troutes”. Toevallig kwam de camping-eigenaar aanlopen en vroeg ons of alles naar wens was en wat de plannen waren. Nou we hebben dus verteld dat we zo zouden vertrekken en hebben meteen maar afgerekend 🙂

  De kempert op een mooi plekkie

  De kempert op een mooi plekkie

  Na het ontbijt hebben we de boel ingepakt en rond half elf zijn we gaan rijden. We zijn mooi binnendoor gereden en hebben prachtige boerenlandschappen en pittoreske franse dorpjes gezien. Erg leuk. In 1 van zulke dorpjes hebben we de kempert geparkeerd en zijn we op een bankje in de zon een bammetje gaan doen. We hebben nog even het kerkje van binnen bekeken en zijn toen weer verder gegaan.

  Rond kwart voor 1 arriveerden we op de camping en de eigenaar kwam al aanlopen. Aardige vent die op en bordje in de reception had staan: “English spoken (but with a heavy French accent)” … Wel gevoel voor humor dus :-). Hij had al wel een borreltje op want hij had een enorme dranklucht om zich heen hangen. Hij wees ons naar 2 geschikte plekkies voor een kempert en verder was de camping dus leeg. Later op de dag kwam er nog een jong stel met een tentje bij staan en nog een Frans stel met een kempert. Naast ons kwamen later nog 2 vast gasten in hun stacaravan.

  We hebben de boel geïnstalleerd en zijn toen gaan wandelen. Dat is wel lastig zonder kaart en zonder topokaart in de GPS, maar goed; we zouden wel zien waar he schip strand. Het was behoorlijk zompig op het pad door de bossen en de talrijke bordjes aan het begin van de wandeling waren volgens mij ook de enige, want we hebben ze verder niet meer gezien. Het was heerlijk rustig in het bos – afgezien van de houthakkers met 2 kettingzagen –  en we hebben met hulp van GPS en kaarten van mijn GSM de uitgang van het bos weer weten te vinden… Helaas moesten we terug langs een redelijk drukke weg, maar gelukkig konden we op een lager gelegen pad langs het spoor lopen. Na anderhalf uur waren we weer terug. Annie wou nog wat gaan fietsen (en het bakkertje even opsporen) maar ik had geen zin meer en de ligstoel/zon/biertje/droge worst lonkten naar me 🙂

  We hebben de rest van de middag heerlijk in de zon geluierd en zijn zelfs en beetje verbrand. Toen de zon achter de bomen dreigde te zakken hebben we de stoelen en tafel opgepakt en zijn naar op een leeg plekje op de zonnige zijde van de kempif gaan zitten. Daar hebben we later ook gegeten (Pasta). Daarna douchen en afwassen en nu zitten we gezellig in de kempert te webloggen/lezen/luisteren naar een leuke franse radiozendert. Morgen gaan we eerst de boel inpakken; koffie en thee zetten; eitjes koken en rijden we langs de Boulangerie hier verderop. Daar slaan we wat stokbroden en croissants in en gaan ergens op een skoon plekske lekker ontbijten…  Als dat allemaal achter de huig zit rijden we naar Annecy, alwaar we al wat Laffe Teckels zullen ontmoeten. Nu gaan we eerst……………. Yahtzeêen! 🙂

  HIER (komen ergens vandaag) de foto’s van vandaag. 😉

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:38

Leave a Reply