september 2014
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03sep

  Vanmorgen was het staalblauw aan de hemel, maar er stond nog wel een pittige wind… We hadden lekker geslapen en binnen now-time was er koffie en thee gezet, eieren gekookt en de boel was ingeladen. We hebben de kempert angetrapt en zijn naar de Boulangerie gereden 2 kilometer verderop. Nou, maar goed dat we niet met de fiets zijn gegaan want dat klotebakertje was gewoon gesloten!

  Wilma en Annie op de fietze

  Wilma en Annie op de fietze

  We zijn een stuk doorgetuft en verderop kwamen we door een leuk dorpje met een puike Boulangerie. Even wat Croissants en Baquettes ingeslagen en toen hebben we verderop op een verlaten parkeerplaats van een ski-station ontbeten. In het zonnetje en in de luwte van de kempert was het prima te doen, maar uit de luwte stond er een guur windje.

  Na het ontbijt zijn we weer verder gegaan via een toeristische route. En we hebben denk ik een nieuwe definitie kunnen geven aan het begrip: binnendoor-route, want we hebben echt alleen de kleinste weggetjes gehad en door alle kleine gehuchtjes gereden. Erg mooi! Af en toe was het wel even tomtom dwars zitten,want die wou alleen maar via Genéve, en wij dus niet. Dat is mede door Annie’s fabelachtige kaart-kijk-capaciteiten dus gelukt! 🙂

  Rond half 2 arriveerden wij op kempif Nubliere en we zagen de kempert van Wilma al staan. Wilma was gisteravond al aangekomen en ze zat al lekker in de “relax-stand”! We hebben een mooi plekkie uitgezocht en wat plekkies eromheen bezet gehouden met allerlei attributen en zijn toen met z’n drieen op de fiets gestapt om richting Marlens te fietsen. Daar staat Jappie op de kempif, maar we hoorden al dat ie op Forclaz stond, dus we hebben hem niet aangetroffen. Wat wel vreemd was, dat was dat er een vuilniszak bovenop z’n kempert stond… Heel raar! Helaas was “ons” terrasje naast de landing gesloten dus hebben we effe verderop bij een forellenvijvert op het terras een bakkie gedaan. We zagen een beetje tegen de terugreis op, want het ging op de heenreis wel HEUL erg makkelijk wind mee/berg af). Maar gelukkig viel dat mee en binnen no-time stonden we bij Doussard op de landing. Helaas was Jappie al geland en alweer vertrokken, dus hebben we hebben niet gezien. Wilma is nog even naar de buurtsupert geweest en toen zijn we terug gefietst naar de kempif.

  Eenmaal terug hebben we de partytent geïnstalleerd en nog wat meer van die LT attributen (vlag, windzak, 3 ltr. Rosé), en zijn we enorm gaan relaxeren. Om een uur of acht hebben we – sommigen van ons een betje aangeschoten – een prakkie left-overs soldaat gemaakt en kon de koffie door komen… ’s Avonds nog lekker ouweneelen vergezeld van een borrelt en toen zijn we noar bedde goan. Morgenochtend komt Japie deze kant op, en we verwachten smiddags nog een roedel teckels.
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:38

One Response to “Op naar Annecy!”

 1. k@@tje Says:

  Wat een sportiviteit weer. 🙂 Geniet maar van het lekkere weer! Hier in Assendelft hebben we weer een grijs dak…

Leave a Reply