september 2014
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 10sep

  Vandaag is het wederom lekker weer. Jeeraar had het belachelijke idee opgevat om heul vroeg op te staan en een colletje te gaan slechten… In dit geval de Col de ’l Arpettaz… 17 kilometer klimmen en 1400 meter stijgen… Dus die ontbrak bij het ontbijt… Voor de rest kwam de ene slaperige harzes na de andere door de tentrits kijken en zaten we al spoedig aan het ontbijt.

  Op de toppert van de tandjes

  Op de toppert van de tandjes

  De sportieve splintergroepering van de Laffe Teckels heeft het idee opgevat om vandaag naar de “tandjes” te gaan lopen en dan weer terug naar de startplek van Planfait. Dat is een stevige steile wandeling waarbij je zo’n 750 hoogtemeters moet klimmen en dat over een spekglad pattegien. Erg zwaar maar zeeeeeeer de moeite waard. Brigitt en Wilma vonden het té glad en zijn op driekwart omgekeerd. Het was bewolkt en dampig tijdens de wandeling maar eenmaal boven brak het zo nu en dan open met skitterronde uitzichten als resultaat. Heul erg mooi.

  We zagen erg op tegen de terugreis, maar die viel achteraf gelukkig mee; het was goed te doen. Wel een paar uitglijers hier en daar maar dat had alleen lachsalvo’s als gevolg.

  Eenmaal terug op de startplek Planfait hebben we lekker uitgerust en hebben een bakkie koffie genomen. Op de start is het meer dan 90 graden crosswind en die is ook stevig. Dat geeft veel turbulentie op de startplek en de schermen gingen dan ook vaak weg met de ene na de andere inklapper. Je moest echt wachten tot er een bel langs kwam die de meteowind verdrong.

  De meerderheid vond het té sportief, maar Bruggenkamp en ik dorsten het wel aan. We zijn prima weggestart en we gingen als een raket omhoog. Al gauw zat ik op 1600 meter en ben ik het meer over gestoken met Bruggenkamp in m’n kielzog. Lang verhaal kort: Jan en ik hebben het kleine rondje Annecy gevlogen en waren na anderhalf uur weer terug bij Planfait. (HIER de vlucht op XCONTEST). Daar waren Jeeraar en Dirk ook gestart. Ik had geen zin meer en ben geland, samen met Jeeraar en Dirk. Omdat de auto vol zat hebben we Bruggenkamp aangespoord om terug naar de kempif of Doussard te vliegen, en dat deed ie ook braaf 🙂

  Na een paar biertjes hebben we ons in de auto gewurmd en afgeladen met 5 piloten en tig pakzakken (waarvan 1 op schoot moest) zijn we terug gereden naar de kempif. Daar zat de rest al aan de Rosé en Bier of was voorbereidingen aan het treffen voor het avondmaal. De rest van de avond verliep en beetje lafjes, en voor 00:00 uur lag de hele roedel te ronken…

  HIER komen onmeunig vulle ploagies van vandoage…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 17:21

Leave a Reply