september 2014
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11sep

  Als we vandaag de luiken openslaan zien we dat er wat ochtendmist hangt en dat er ook wat bewolking aan het plafond hangt… Mooi weer dus om en rondje Annecy te fietsen; althans, dat is het plan van Annie en mij. Wat later dan geplanned zaten we aan het ontbijt en om 10 uur stapten we op de fiets.

  Annie op de surfplank

  Annie op de surfplank

  We gaan links om het meer heen zodat we het pittigste stuk eerst krijgen (klimmetje voor Planfait) en dat we de rest van de tocht over het fietspad kunnen met wind mee :-). Ondanks dat we de pittige klim naar de tandjes van gisteren nog in de benen hadden ging het eigenlijk prima. In een dorpje voor Annecy kreeg ik nog wel m’n fietstas tussen de spaken wat een remspoor van 10 meter opleverde. Gelukkig niets kapot en nadat ik de fietstas bij Annie op de fiets gemonteerd had (die had een bredere fietsendragert) konden we weer verder. In Annecy hebben we even de toerist uitgehangen en even wat cultuur en historie opgesnoven. Na een bakkie koffie en een ijsje op een terrasje zijn we aan het 2e deel van de tocht begonnen terug naar de kempif. Uiteindelijk hebben we precies 40 kilometer gefietst.

  Op de kempif bleek dat een aantal Laffe Teckels naar een waterval en grot achter Seythenex zijn gegaan (nabij faverges) en de outletstore aan de weg is ook nog leeg gekocht door weer een andere groepje Teckels. We hebben even gelunched en gehangen en geconstateerd dat er wel een heel harde wind staat zodat vliegen er voor ons nog even niet in zit. Er waren wel pents in de lucht, maar die hingen zo goed als stil en kwamen geen meter vooruit.

  ’s Middags hebben Annie en Lienepien een surfplank gehuurd en zijn gaan surfen. Marianne, Brigitt, Wilma, Jan en ik zijn mee gegaan naar het meer om de verrichtingen van de dames te observeren en zelf ook even een poging te wagen. Af en toe ging het heel leuk en het is wonderbaarlijk hoe je na 20 jaar niet gesurfd te hebben het zó weer oppakt. Jorden, Dirk, Jasper en Gerard zijn gaan groundhandlen bij Doussard.

  Na het surfen, grotbezoeken en groundhandlen was het tijd voor het inmiddels gewoon geworden middag-plan (de B was weer in het uur) en hebben we gezellig met z’n allen gechilled. ’s Avonds hebben we weer in groepjes gekookt en rolden we al na-boerend zó het avondprogramma in… Dit keer zijn we op tijd de partytunneltent ingegaan want sommigen onder ons hadden het een beetje koud. De Pernod, Rosé, Rode wijn en berenburg vloeide alweer rijkelijk en dientengevolge ging ook de feestvreugde en het muziekvolume omhoog. Dat vond een sjagarijnige campingast – die heul vroeg te bedde was gegaan – niet zo plezant, want hij kwam al struikelend over de scheerlijnen in z’n rode onderbroek verhaal halen en vroeg of de muziek zachter kon. Het was pas net half elf geweest, maar natuurlijk hebben we de muziek zachter gedaan en hebben ons verontschuldigd en hem een prettige nachtrust gewenst… (en daarna z’n tent in de fik gestoken natuurlijk…)

  Annie kwam toen met het idee om de wensballon die we van Daan en Juud gekregen hadden op te laten aan het meer. Dat vond iedereen een leuk idee en dus zijn we naar het meer getogen en hebben daar de ballon opgelaten. Hopelijk komt de wens van ons allemaal uit want dan is er morgen niet te veel wind en is het vliegbaar (of wordt Dirk miljonair). Na een laatste borrelt in de partytent zijn we toen maar noar bedde goan.
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:36

2 Responses to “Alternatief programma ivm harde wind”

 1. k@@tje Says:

  Die Annie is ook van alle (sport)markten thuis he?

 2. Miep Says:

  Hai beste mensen,
  Wat een prachtige omgeving en mooie foto’s! De wandeling naar de tandjes had ik graag met jullie meegedaan, wat een prachtige vergezichten en natuur.
  De wens dat jullie vrijdag nog kunnen vliegen is hopelijk uitgekomen!
  Goede reis zaterdag en nog een gezellige laatste avond!
  Lieve groetjes, Miep.

Leave a Reply