september 2014
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 28sep

  Dit weekend stond in het teken van geld uitgeven en lieren…

  Zaterdag ben ik samen met Jappie naar Airtime in Ravenswaaij gegaan om wat materiaal aan te schaffen. Jappie moest een nieuwe reserve hebben en hij wilde een 2e scherm erbij hebben. Ook had hij interesse in een Connect reverse Evo harnas omdat we toch regelmatig met het vliegtuig naar een vliegstek reizen (eind oktober naar Norma met Airtime!) en omdat het toch wel lekker is om een wat lichtere uitrusting te hebben. Jappie en ik hebben allebei een Kortel Kamasutra harnas en dr zijn weinig harnassen die beter zitten dan de Kamasutra. Een nadeel: hij is best groot en zwaar… Daarom heb ik er ook een 2e harnas bij in de vorm van een Connect light 2. Deze is lekker licht en ideaal voor in het vliegtuig. Maar ik was niet zo tevreden over de zit van dit harnas en zeker niet bij de wat langere vluchten. Daarom wilde ik ook even testen hoe de Connect Reverse Evo zit en of mijn rotzooi daar wel in zou passen.

  Om 9 uur hadden we afgesproken op de carpool Harderwijk, om vervolgens samen verder te rijden. Voor tienen waren we bij Ayke en Leontien en konden we aan de koffie. Lang verhaal iets minder lang: Ik heb mijn Connect Light 2 ingeruild voor een Evo, en Jappie heeft een Arcus 7 (uit 2014) mee om te testvliegen (met recht tot koop) en ook een Evo en nieuwe reserve… We hebben de reserves meteen maar even ingebouwd in Ravenswaaij zodat we ‘s middags meteen konden vliegen! We hadden namelijk bedacht om ‘s middags te gaan vliegen in Stegeren bij Eurofly. Rond 15:00 arriveerden we op het lierveld alwaar Den Vloam, Jan para en Roos ook aanwezig waren… Dat was erg leuk natuurlijk! Vlak voordat wij arriveerden had Jan Para nog een skitterronde maislanding gemaakt en het filmpje daarvan is geweldig (hij had z’n helmcam aan).

  Wij hebben onze naam op de lijst gezet en even later bleef Jan Para mooi hangen onder een wolk, dus wij hadden ook zin om te starten. Mijn eerste liertrek leverde niets op, maar bij de tweede ging ik tijdens de trek al door een bel heen. Even terug vliegen en heel voorzichtig draaien op een +0.4 belletje en geduld hebben. Dat loonde de moeite want even later zat ik op cloudbase op 1000 meter en zag ik onder me dat Jappie en Den Vloam ook omhoog kwamen. Uiteindelijk heb ik samen met Den Vloam leuk gevlogen op cloudbase en ik heb uiteindelijk nog een uurtje rond kunnen hangen. Jappie heeft vandaag trouwens het wereldrecord peuteren en laagvliegen verbeterd!

  Vlucht Stefke

  Vlucht Stefke

  Mijn nieuwe harnas is bij deze goedgekeurd! Hij zit veel beter dan de Connect 2 en ook na een uur zat ik nog prima. Ik heb mooie filmpjes gemaakt met de Drift actioncam van Rudi en ik zal deze binnenkort hier plaatsen… Zo rond 18:00 uur was het dan toch echt afgelopen en Den Vloam, Jappie en ik hebben – na het nuttigen van een Ländebier uit de kempert van Jappie – als laatste het lierterrein verlaten…

  Gezellig!

  Gezellig!

  Vandaag hadden we ons ingeschreven bij PNN en was het plan om te gaan lieren in Laaghalerveen. Hoewel het qua vliegweer niet zo goed was als gisteren hebben we toch een hele leuke dag gehad. Er was een flink aantal cursisten die hun maiden flight gemaakt hebben en er waren ook wat Laffe teckels. Jappie heeft z’n nieuwe harnas en nieuwe scherm kunnen testen en volgens mij is dat wel bevallen… Marc van de Z. kwam ook nog even langs en Annie kwam ook nog even buurten ‘s middags. Na een gezellige vliegdag zijn we ‘s avonds na het lieren gezellig wat gaan drinken en eten bij Het Wapen van Schotland in Hooghalen.

  HIER wat foto’s van vandaag.

  Groetsels! Stefke.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:09

3 Responses to “Mooi- en duur lierweekend”

 1. Sjeeraar Says:

  Mooi verhaal, prachtig weekend.

 2. rene Says:

  Wat een stoere foto van mij zeg.Word er zelf bijna bang van.Was idd een gezellige bende. Op naar de volgende lierdag.

 3. Dirk Says:

  Mooi dingetje dat harnas. Lijkt me wel wat.
  Weer knappe vliegprestaties !

Leave a Reply