mei 2015
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05mei

  Als we wakker worden is er wat hoge sluierbewolking maar wel een lekker temperatuurtje. We gaan vandaag optijd de berg op want er is kans op overontwikkeling.

  Jorden start

  Jorden start

  Om een uur of tien gaan we met z’n allen omhoog alleen was het busje vol en mest Marc op de volgende wachten. Gelukkig kwamen Bennie en Mario er aan en besloten Annie en Miep om ook mee te gaan zodat het 2e busje ook kon rijden. Annie en Miep gaan naar beneden wandelen… Het was weer lekker rustig boven en we hebben niet al te lang gewacht alvorens we gestart zijn. We hebben een klein plannetje gemaakt om te toplanden op Wiesflecker. Nadat we wat bij de Embergert omgepield hadden zijn we richting Wiesfleckert gegaan. Pieter landde als eerste en Jappie er vlak achteraan. Vervolgens ben ik er getopland en vond ook nog een 4-enter gewei van een hert! Superleuk!

  Het was lekker druk met cursisten van een Duitse vliegschool en van Airtime. De bewolking trok overigens weg en het werd inmiddels redelijk thermisch dus de beginnerts van Airtime stopten er mee. Dat was voor ons het teken om weer te vertrekken. Pieter startte als eerste weg en had de pech om geen thermiek te vinden. Ik ben wat later gestart (een duitser blokkeerde de start voor mij) en dat pakte goed uit: ik knalde zo een bel in en zat zo op 2000 metert… De rest van de middag werd het steeds thermischer en het ging heul makkelijk omhoog. Aan de wolken met pollen die los kwamen van de bomen konden we zien dat het harder ging waaien en met het naderend koufront en de föhntendens hebben we na anderhalf uur vliegen maar de landing ingezet.

  De rest van de middag hebben lekker in de zon gelegen en wat gegeten en gedronken. De dames kwamen ook terug van een skitterronde wandeling. Jappie en ik zijn nog even op de fiets gestapt en naar de forellenkwekerij gefietst om 8 forellen te bestellen voor donderdag. Dan gaan we namelijk met de hele bups Forellen op de BBQ knallen net zoals vorig jaar zomer…

  Een aantal van ons is vanavond wezen eten in de 455600-bieren tent van de familie Petit in Bruggen; en anderen hebben zelf gekookt. Nu zitten we gezellig te keuvelen met z’n allen en tjirpen de krekelts… Morgen komt er dus wat onweer in de loop van de middag dus we moeten op tijd naar boven als we willen vliegen.
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:04

Leave a Reply