mei 2015
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07mei

  Het heeft vannacht te weinig geregend om de kempert weer schoon te krijgen. Er zijn nog wat wolkjes maar die branden al gauw weg door de felle zon. Ik heb even onze 8 bestelde forellen opgehaald bij de forrellenkwekert en de dames zijn boodschappen gaan doen voor de BBQ vanavond. Om 10:45 zijn we naar de Embergert getogen en het ziet er skitterrond uit. Wel is er een waarschuwing voor een turbulente schering laag dus dat betekend oppassen geblazen.

  Lienz vanuit de lucht

  Lienz vanuit de lucht

  Ik ben als een van de eerste weggestart en vloog recht een bel in die me tot aan de wolkenbasis meevoerde. Ik ben meteen richting Lienz gevlogen. Een aantal Teckels vond het al meteen te bumpy of konden het niet vinden en zijn naar de landing gegaan. Anderen hadden voor een jaar heen-en-weer schudden  geïncasseerd en vonden het ook wel welletjes. Uiteindelijk kwam ik Bennie Methaan tegen en samen zijn we naar Lienz getogen. Daar was het verskrikkulluk turbulent en ik heb ook een gigant van een inklappert gehad. Bennie had een frontstall en een kravat dus het liep bij hem ook even dun door de broekspiep. Uiteindelijk zijn we ook weer terug gekomen en doorgevlogen naar Stagor en was mijn “Flat triangle” van 49 km. compleet 🙂

  Annie en Arlette zijn met de fiets naar Spittal gegaan en met de trein weer terug. In Spittal zijn ze zich (weer) te buiten gegaan aan enorme hoeveelheden ijs en hadden ze een perfecte dag…

  ’s Middags hebben we wederom heerlijk geluierd en rond 5 uur is nog een busje vol naar de Wiesfleckert getogen om te soaren op de zuidwind. Vranavond gaan we 8 forellen en een zooitje worsten cremeren op de BBQ dus dat wordt wel weer gezellig. Morgen zie je daar de foto’s van want ik ga NU de foto’s van vandaag uploaden 🙂
  HIER dus de foto’s van overdag en HIER van de forellenparty

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 17:57

One Response to “Turbulentie en forellen”

 1. Sjeeraar Says:

  Netjes!!! Niks mis mee, zo´ n Arcus 🙂

Leave a Reply